Sifan Hassan loopt nieuw Nederlands record 1500 meter (video)

door 17 jun, 2019Hardloopnieuws, Video's0 Reacties

SportSport
Sifan Hassan

Foto: FBK Games

Sifan Hassan heeft gisteravond haar Nederlands record op de 1500 meter verbeterd tijdens de Diamond League wedstrijd in Rabat. Ze werd knap tweede in een tijd van 3:55.93, waarmee ze onder haar persoonlijk record en tevens het Nederlands record van 3:56.05 dook.

Tijdens een ijzersterke race probeerde ze, in de sprint naar de finish, de wereldrecordhoudster Genzebe Dibaba te verslaan, maar kwam daarbij net tekort. Vorige week zondag probeerde Hassan nog het Europese record op de 5000 meter te verbreken tijdens de FBK Games. Waar ze toen boven het record bleef, lukte het haar vandaag wel om onder haar nationale record op de 1500 meter te duiken.  

Sifan Hassan zal zich richting het WK in Doha aankomende September gaan richten op de langere afstanden maar laat hiermee zien nog steeds bij de absolute wereldtop van de 1500 meter te horen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Kelvin Kiptum verpulvert parcoursrecord Londen Marathon

Kelvin Kiptum verpulvert parcoursrecord Londen Marathon

Kelvin Kiptum wint Londen Marathon. Foto: Bob Martin voor London Marathon Events Kelvin Kiptum heeft vandaag in Londen een nieuw parcoursrecord gelopen op de Marathon. De Keniaan was dicht bij de tijd van Kipchoge’s wereldrecord uit 2019. Kiptum...

Geslaagde jubileumeditie Meppel City Run

Geslaagde jubileumeditie Meppel City Run

Zondag 4 juni was het eindelijk zover; de jubileumeditie van de Scania Meppel City Run. Na maanden van voorbereiding stonden meer dan 150 vrijwilligers klaar om er een geweldige editie van te maken. Het stralende weer zorgde voor blije gezichten en...

Pin It on Pinterest