.

Sifan Hassan loopt nieuw Nederlands record 1500 meter (video)

door 17 jun, 2019Hardloopnieuws, Video's0 Reacties

SportSport
Sifan Hassan

Foto: FBK Games

Sifan Hassan heeft gisteravond haar Nederlands record op de 1500 meter verbeterd tijdens de Diamond League wedstrijd in Rabat. Ze werd knap tweede in een tijd van 3:55.93, waarmee ze onder haar persoonlijk record en tevens het Nederlands record van 3:56.05 dook.

Tijdens een ijzersterke race probeerde ze, in de sprint naar de finish, de wereldrecordhoudster Genzebe Dibaba te verslaan, maar kwam daarbij net tekort. Vorige week zondag probeerde Hassan nog het Europese record op de 5000 meter te verbreken tijdens de FBK Games. Waar ze toen boven het record bleef, lukte het haar vandaag wel om onder haar nationale record op de 1500 meter te duiken.  

Sifan Hassan zal zich richting het WK in Doha aankomende September gaan richten op de langere afstanden maar laat hiermee zien nog steeds bij de absolute wereldtop van de 1500 meter te horen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Foto: NN Running Team NN Running Team-atleet Eliud Kipchoge maakt volgend jaar op 17 april zijn Boston Marathondebuut. De Keniaanse wereldrecordhouder op de Marathon zet de volgende stap in zijn legendarische carrière die al heeft geleid tot vier...

Pin It on Pinterest