Sifan Hassan loopt nieuw Nederlands record 1500 meter (video)

door 17 jun, 2019Hardloopnieuws, Video's0 Reacties

Select 2024Select 2024
Sifan Hassan

Foto: FBK Games

Sifan Hassan heeft gisteravond haar Nederlands record op de 1500 meter verbeterd tijdens de Diamond League wedstrijd in Rabat. Ze werd knap tweede in een tijd van 3:55.93, waarmee ze onder haar persoonlijk record en tevens het Nederlands record van 3:56.05 dook.

Tijdens een ijzersterke race probeerde ze, in de sprint naar de finish, de wereldrecordhoudster Genzebe Dibaba te verslaan, maar kwam daarbij net tekort. Vorige week zondag probeerde Hassan nog het Europese record op de 5000 meter te verbreken tijdens de FBK Games. Waar ze toen boven het record bleef, lukte het haar vandaag wel om onder haar nationale record op de 1500 meter te duiken.  

Sifan Hassan zal zich richting het WK in Doha aankomende September gaan richten op de langere afstanden maar laat hiermee zien nog steeds bij de absolute wereldtop van de 1500 meter te horen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Drie parcoursrecords bij Stevensloop

Drie parcoursrecords bij Stevensloop

Luuk Maas en Ruth van der Meijden hebben de winst gepakt op de 10 kilometer van de Alfa Laval Stevensloop. Maas deed dit in een parcoursrecord van 29:20. Op de 5 kilometer liep Femke Rosbergen een parcoursrecord (16:12). Milan van der Meer...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest