De New York Mini Marathon brengt droom dichterbij in Rotterdam

door 20 jun, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
New York mini Marathon

Nederlanders dromen vooral van meer tijd voor hobby’s, verre reizen en een droomhuis.¹ 1,2 miljoen mensen in Nederland hebben nóg een droom: genezing van diabetes. In de aanloop naar de New York Mini Marathon laten deelnemers hun inzet sponsoren om geld in te zamelen. Het Diabetes Fonds haalt met het hardloopevenement op zaterdag 12 oktober de droom van genezing dichterbij.

Van New York naar Rotterdam

Voor de tweede keer tovert het Diabetes Fonds delen van de Havenstad om tot een hardloopparcours van Amerikaanse allure. Waarom? Omdat het lopen van de echte New York-marathon voor velen een droom is. Net als de genezing van diabetes. Hanneke Dessing, directeur van het Diabetes Fonds: “De opbrengsten van de New York Mini Marathon gaan naar onderzoek naar betere behandelingen en genezing van diabetes.”

Diabetes is een marathon

Diabetes is een slijtageslag. Of je nu oud, jong, klein of groot bent, diabetes kan overal in je lichaam schade veroorzaken. Je hart, je ogen, je nieren. Innovatieve doorbraken maken het leven van mensen met diabetes gelukkig al een stuk draaglijker. Van de eerste insuline-pen tot de ontwikkeling van een kunstalvleesklier. Er is zelfs een basis gelegd voor genezing. Maar de eindstreep is nog niet in zicht. Dessing: “Hoewel genezing eind jaren zeventig nog onmogelijk leek, is de basis voor een echte doorbraak nu gelegd. Maar daarvoor is wel geld nodig. Want diabetes is nog steeds een slijtageslag voor het lichaam. Een race met velen obstakels voor 1,2 miljoen mensen in Nederland .”

Genezing als eindstreep

De New York Marathon is een urban hardloopevent zonder tijdregistratie, met vier afstanden: 4.2, 10.5, 21 kilometer of de Kidsrun. Je kan je inschrijven alleen of met een team. Marieke Reuvers, coördinator acties en evenementen: “Vorig jaar was het een prachtige eerste editie dankzij het enthousiasme van alle aanwezigen. We staan weer te popelen om samen met jong, oud, ervaren en minder ervaren deelnemers er een top dag van te maken. En met z’n allen de genezing van diabetes een stapje dichterbij te brengen.”


[¹] Flitspeiling naar toekomstdromen uitgevoerd door SAMR Marktvinders in opdracht van het Diabetes Fonds (n=294).

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest