.

Eliud Kipchoge gaat Marathon recordpoging INEOS 1:59 in Wenen lopen (video)

door 27 jun, 2019Hardloopnieuws, Video's0 Reacties

Sport
INOES 1:59 Challenge

Een marathon van onder de twee uur is de laatste grote barrière van de moderne atletiek, zo lieten we eerder weten. En nu is er meer bekend over het project INOES 1:59 Challenge.

De historische stad Wenen, Oostenrijk, zal Eliud Kipchoge’s poging om de laatste grote barrière in de moderne atletiek te breken, de Marathon onder de twee uur lopen. Dit melde de organisatie van het project INEOS 1:59 vandaag.

Na een uitgebreide zoektocht is de The Prater (het beroemde Weense park) gekozen door de INEOS 01:59 Challenge als dé locatie die Kipchoge de optimale omstandigheden bied om zichzelf in de geschiedenisboeken te schrijven.

Parcours

De Marathon zal gelopen worden door middel van meerdere rondjes. Een rondje is 9,6 kilometer lang en is gecentreerd op de Hauptallee, de iconische lange, rechte en met bomen omringde laan die door het hart van de Prater loopt.

Elke ronde zal Kipchoge twee afslagen van Hauptallee van 4,3 km achter elkaar lopen met de keerpunten aan de Lusthaus en Praterstern aan het einde van de weg.

Datum en waarom Wenen?

Het evenement zal plaatsvinden op zaterdag 12 oktober. Er is een tussen periode van acht dagen ingepland (tot 20 oktober). Dit is nodig, omdat de weersomstandigheden niet mee zouden kunnen werken tijdens dit project.

Er is gekozen voor Wenen, omdat onderstaande punten allemaal gunstig zouden zijn om de INEOS 1:59 Challenge tot een goed project te laten verlopen:

  • Een snel en vlak parcours
  • Een rechte weg (de 4,3 kilometer stuk Prater Hauptallee)
  • Consistente en optimale weersomstandigheden in de maand oktober
  • Frisse lucht (het park wordt beschreven als de ‘groene long van Wenen’)
  • Brede, autovrije en verlichte wegen
  • Mogelijkheid om supporters langs de route te hebben
  • Wenen is binnen 3 uur bereikbaar van waar Kipchoge traint in Kenia
  • En een proactieve en gastvrije lokale burgemeester en ervaren Wenen Marathon team

Kipchoge bereidt zich voor in zijn trainingskamp in Kaptagat, Kenia. Kipchoge zegt het volgende over de keuze van de stad Wenen: ” Ik heb vernomen dat Wenen een snel en vlak parcours heeft, die wordt beschermd door bomen. De baan is gelegen in het hart van deze prachtige stad dat veel toeschouwers toe kan laten om deel uit te maken van een historische gebeurtenis “.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Nienke Brinkman van start in 47ste CPC Loop Den Haag

Nienke Brinkman van start in 47ste CPC Loop Den Haag

Nienke Brinkman, dé hardloopsensatie van afgelopen jaar, gaat van start in de 47e editie van de NN CPC Loop Den Haag. De Nederlandse recordhoudster op de marathon kiest op zondag 12 maart bij de populaire voorjaarsklassieker voor de halve marathon....

Pin It on Pinterest