Eliud Kipchoge gaat Marathon recordpoging INEOS 1:59 in Wenen lopen (video)

door 27 jun, 2019Hardloopnieuws, Video's0 Reacties

Select 2024Select 2024
INOES 1:59 Challenge

Een marathon van onder de twee uur is de laatste grote barrière van de moderne atletiek, zo lieten we eerder weten. En nu is er meer bekend over het project INOES 1:59 Challenge.

De historische stad Wenen, Oostenrijk, zal Eliud Kipchoge’s poging om de laatste grote barrière in de moderne atletiek te breken, de Marathon onder de twee uur lopen. Dit melde de organisatie van het project INEOS 1:59 vandaag.

Na een uitgebreide zoektocht is de The Prater (het beroemde Weense park) gekozen door de INEOS 01:59 Challenge als dé locatie die Kipchoge de optimale omstandigheden bied om zichzelf in de geschiedenisboeken te schrijven.

Parcours

De Marathon zal gelopen worden door middel van meerdere rondjes. Een rondje is 9,6 kilometer lang en is gecentreerd op de Hauptallee, de iconische lange, rechte en met bomen omringde laan die door het hart van de Prater loopt.

Elke ronde zal Kipchoge twee afslagen van Hauptallee van 4,3 km achter elkaar lopen met de keerpunten aan de Lusthaus en Praterstern aan het einde van de weg.

Datum en waarom Wenen?

Het evenement zal plaatsvinden op zaterdag 12 oktober. Er is een tussen periode van acht dagen ingepland (tot 20 oktober). Dit is nodig, omdat de weersomstandigheden niet mee zouden kunnen werken tijdens dit project.

Er is gekozen voor Wenen, omdat onderstaande punten allemaal gunstig zouden zijn om de INEOS 1:59 Challenge tot een goed project te laten verlopen:

  • Een snel en vlak parcours
  • Een rechte weg (de 4,3 kilometer stuk Prater Hauptallee)
  • Consistente en optimale weersomstandigheden in de maand oktober
  • Frisse lucht (het park wordt beschreven als de ‘groene long van Wenen’)
  • Brede, autovrije en verlichte wegen
  • Mogelijkheid om supporters langs de route te hebben
  • Wenen is binnen 3 uur bereikbaar van waar Kipchoge traint in Kenia
  • En een proactieve en gastvrije lokale burgemeester en ervaren Wenen Marathon team

Kipchoge bereidt zich voor in zijn trainingskamp in Kaptagat, Kenia. Kipchoge zegt het volgende over de keuze van de stad Wenen: ” Ik heb vernomen dat Wenen een snel en vlak parcours heeft, die wordt beschermd door bomen. De baan is gelegen in het hart van deze prachtige stad dat veel toeschouwers toe kan laten om deel uit te maken van een historische gebeurtenis “.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!