Abdi Nageeye aan start van Amsterdam Marathon

door 28 jun, 2019Hardloopnieuws, Video's0 Reacties

Runningdirect.nl

Abdi Nageeye kiest dit najaar voor de TCS Amsterdam Marathon op zondag 20 oktober. De Nederlandse marathonloper liep afgelopen april een toptijd in Rotterdam. In 2:06:17 verpulverde hij zijn eigen Nederlands record. In Amsterdam gaat Nageeye opnieuw proberen dit record verder aan te scherpen. Hij is bovendien de torenhoge favoriet voor de Nederlandse marathontitel, die in de hoofdstad behaald kan worden.

Nageeye, lid van het NN Running Team, staat voor de derde keer aan de start van de TCS Amsterdam Marathon. In 2015 liep hij een tijd van 2:10:24 en in 2017 pakte Nageeye de Nederlandse titel in een nationaal record van 2:08:16. In april van dit jaar was hij twee minuten sneller. Met deze prestatie werd zijn nominatie voor de Olympische marathon in Tokio in 2020 ook direct ruimschoots veiliggesteld.

Nageeye over zijn deelname: “Ik heb twee super goede herinneringen aan de TCS Amsterdam Marathon. De eerste keer liep ik de Olympische limiet voor Rio en twee jaar later verbrak ik in Amsterdam voor de eerste keer het Nederlands record. Ik ben het seizoen goed begonnen en hoop nu weer een grote stap te zetten richting snelle tijden.”

De 30-jarige Nageeye staat al jaren aan de top van de Nederlandse wegatletiek. Sinds een aantal jaar traint hij in Kenia samen met de allerbeste Afrikaanse lopers en weet hij zich te meten met de internationale top. Zo werd hij in 2018 knap zevende tijdens de internationaal hoog aangeschreven marathon van Boston. In 2016 nam hij namens Nederland deel aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, waar hij als elfde eindigde op de klassieke afstand.

Amsterdam Marathon

De TCS Amsterdam Marathon neemt op de wereldranglijst snelste marathonsteden de zesde plaats in en mag zich sinds 2018 ook de snelste marathon van Nederland noemen. De Keniaan Lawrence Cherono liep vorig jaar ruim een minuut van het oude parcoursrecord af: 2.04.06. Hoogtepunten in het parcours zijn de start en finish in het Olympisch Stadion, de passage onder het Rijksmuseum door en de kilometers langs de Amstel en door het Vondelpark. Er kan nog worden ingeschreven voor verschillende onderdelen via www.tcsamsterdammarathon.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Foto: Atletiekunie Het jaar 2023 was een mooi atletiek jaar, het einde daarvan is bijna in zicht en dat betekent dat we de komende tijd kunnen gaan terugblikken. We gaan de individuele prestaties van onze Nederlandse atleten nog eens goed bekijken....

Pin It on Pinterest