Abdi Nageeye aan start van Amsterdam Marathon

door 28 jun, 2019Hardloopnieuws, Video's0 Reacties

Select 2024Select 2024

Abdi Nageeye kiest dit najaar voor de TCS Amsterdam Marathon op zondag 20 oktober. De Nederlandse marathonloper liep afgelopen april een toptijd in Rotterdam. In 2:06:17 verpulverde hij zijn eigen Nederlands record. In Amsterdam gaat Nageeye opnieuw proberen dit record verder aan te scherpen. Hij is bovendien de torenhoge favoriet voor de Nederlandse marathontitel, die in de hoofdstad behaald kan worden.

Nageeye, lid van het NN Running Team, staat voor de derde keer aan de start van de TCS Amsterdam Marathon. In 2015 liep hij een tijd van 2:10:24 en in 2017 pakte Nageeye de Nederlandse titel in een nationaal record van 2:08:16. In april van dit jaar was hij twee minuten sneller. Met deze prestatie werd zijn nominatie voor de Olympische marathon in Tokio in 2020 ook direct ruimschoots veiliggesteld.

Nageeye over zijn deelname: “Ik heb twee super goede herinneringen aan de TCS Amsterdam Marathon. De eerste keer liep ik de Olympische limiet voor Rio en twee jaar later verbrak ik in Amsterdam voor de eerste keer het Nederlands record. Ik ben het seizoen goed begonnen en hoop nu weer een grote stap te zetten richting snelle tijden.”

De 30-jarige Nageeye staat al jaren aan de top van de Nederlandse wegatletiek. Sinds een aantal jaar traint hij in Kenia samen met de allerbeste Afrikaanse lopers en weet hij zich te meten met de internationale top. Zo werd hij in 2018 knap zevende tijdens de internationaal hoog aangeschreven marathon van Boston. In 2016 nam hij namens Nederland deel aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, waar hij als elfde eindigde op de klassieke afstand.

Amsterdam Marathon

De TCS Amsterdam Marathon neemt op de wereldranglijst snelste marathonsteden de zesde plaats in en mag zich sinds 2018 ook de snelste marathon van Nederland noemen. De Keniaan Lawrence Cherono liep vorig jaar ruim een minuut van het oude parcoursrecord af: 2.04.06. Hoogtepunten in het parcours zijn de start en finish in het Olympisch Stadion, de passage onder het Rijksmuseum door en de kilometers langs de Amstel en door het Vondelpark. Er kan nog worden ingeschreven voor verschillende onderdelen via www.tcsamsterdammarathon.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Drie parcoursrecords bij Stevensloop

Drie parcoursrecords bij Stevensloop

Luuk Maas en Ruth van der Meijden hebben de winst gepakt op de 10 kilometer van de Alfa Laval Stevensloop. Maas deed dit in een parcoursrecord van 29:20. Op de 5 kilometer liep Femke Rosbergen een parcoursrecord (16:12). Milan van der Meer...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest