Fantastische zomeravondrun bij de 4de Eiland Run Nijmegen

door 29 jun, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2022 - 2Select 2022 - 2
Eiland Run

De 4e editie van de Eiland Run met start/finish op het stadseiland Nijmegen bracht ditmaal Juul Van De Sande uit Nijmegen op de erelijst. Hij kwam in de zomerse omstandigheden met een flinke voorsprong op Joeri van Rens (Nijmegen) en Thijs Hendriks (Ewijk) na 10 kilometer over de finish in de tijd van 38 minuten en 41 seconden. Shirley Kusters uit Groesbeek pakte de winst bij de vrouwen op de 10 kilometer. Shirley gaf Tabitha Gerrets (Nijmegen) en Lisa Renswoude (Nijmegen) het nakijken.

Op de korte afstand was het Maarten Vliex (Nijmegen) en Jacqueline Klein Gunnewiek (Nijmegen) die met de overwinning naar huis gingen. Met een snelheid van ruim 17,73 kilometer per uur wist Maarten Vliex het rondje langs de Spiegelwaal in een nieuw parcoursrecord te volbrengen.

Met de prachtige zonnige omstandigheden bracht dat ook veel publiek op de been om de deelnemers vanaf de Lentse Warande aan te moedigen. Het parcours bracht de deelnemers over de Lentse Warande, de Lentloper en vele andere fraaie hotspots op het stadseiland. Deelnemers hadden de keuze voor een ronde van 5,4km en de 10 kilometer. In verband met de warmte had de organisatie gezorgd voor extra drankposten langs de route.
Evenals afgelopen jaren bleek de 5 kilometer erg geliefd met de passages van alle hoeken op het stadseiland Veur-Lent. Hier werden de lopers getrakteerd op een fantastisch uitzicht op de nevengeul en de skyline van Nijmegen.

Eiland Run

Uitslagen

De Eiland Run was de 3e wedstrijd uit de reeks van de 024 Running Series. De volgende ‘etappes’ zijn de Bruggenloop Nijmegen op woensdag 18 september en de City Trail Nijmegen op zondag 3 november. De aanmeldingen voor beide evenementen zijn reeds gestart.

10 kilometer – vrouwen

 1. Shirley Kusters Groesbeek 46:22
 2. Tabitha Gerrets Nijmegen 46:28 
 3. Lisa Renswoude Nijmegen 47:16

10 kilometer – mannen

 1. Juul Van De Sande (Nijmegen) 38:41
 2. Joeri Van Rens (Malden) 39:33
 3. Thijs Hendriks (Ewijk) 40:08

5,4 kilometer – vrouwen

 1. Jacqueline Klein Gunnewiek (Nijmegen) 24:21
 2. Lisanne Jansen (Nijmegen) 24:46
 3. Katja Gorneeva (Nijmegen) 24:47

5,4 kilometer – mannen

 1. Maarten Vliex (Nijmegen) 18:16 (parcoursrecord)
 2. Niels Claassen (Nijmegen) 21:58
 3. Zeger Van Vreeswijk (Arnhem) 22:05

Bekijk hier alle uitslagen.

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Pin It on Pinterest