Met Urban Trail dwars door 17 toffe locaties in de Hofstad

door 7 jul, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl
Urban Trail Den Haag

Zondagochtend 7 juli was Den Haag het decor van de KLM Urban Trail Series. Museum Meermanno, de Koninklijke Schouwburg, poppodium Paard en het Nationaal Archief waren onder andere onderdeel van een geslaagde vierde editie van de KLM Urban Trail Den Haag. Ruim 3.500 enthousiaste deelnemers genoten van een vernieuwd parcours van 6 of 10 km met maar liefst 17 toffe locaties in de binnenstad van Den Haag.

De Hofstad met haar koninklijke locaties is een unieke stad om doorheen te lopen. Het is en blijft dan ook razend populair om deze stad hardlopend te ontdekken. Maar liefst 3.500 lopers genoten zondagochtend van een uniek parcours dwars door bezienswaardigheden in de Hofstad, waaronder Pathé Buitenhof, de Bijenkorf, Museum Meermanno en het Nationaal Archief. 

De organisatie heeft een gloednieuw parcours met maar liefst 17 locaties samengesteld om de lopers te trakteren op een nieuwe ervaring. ‘Nieuwkomers’ als Den Haag Centraal Station en Food Hall MingleMush werden door de deelnemers enthousiast ontvangen. Naast een aantal nieuwe locaties op het parcours, was ook de start van het parcours dit jaar op een andere locatie. Het startschot werd dit jaar gegevens op de Lange Vijverberg en de finish op het Lange Voorhout. 

Bij een KLM Urban Trail is er geen wedstrijdelement en dat geeft lopers alle tijd om de locaties goed te bekijken. Van die gelegenheid maakten veel deelnemers gebruik. Samen lopen en even stoppen voor een selfie. “Als ervaren Haagse hardloper is het leuk om zelfs na de derde keer deelname aan de KLM Urban Trail Den Haag steeds weer nieuwe plekjes in mijn stad te ontdekken”, aldus een enthousiaste deelnemer. De locaties werden van entertainment voorzien, wat het bezoek extra speciaal maakte. Na afloop werden de deelnemers getrakteerd op een heerlijk ontbijt en een unieke KLM Urban Trail-medaille als blijvende herinnering.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Foto: Atletiekunie Het jaar 2023 was een mooi atletiek jaar, het einde daarvan is bijna in zicht en dat betekent dat we de komende tijd kunnen gaan terugblikken. We gaan de individuele prestaties van onze Nederlandse atleten nog eens goed bekijken....

Pin It on Pinterest