Met Urban Trail dwars door 17 toffe locaties in de Hofstad

door 7 jul, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Urban Trail Den Haag

Zondagochtend 7 juli was Den Haag het decor van de KLM Urban Trail Series. Museum Meermanno, de Koninklijke Schouwburg, poppodium Paard en het Nationaal Archief waren onder andere onderdeel van een geslaagde vierde editie van de KLM Urban Trail Den Haag. Ruim 3.500 enthousiaste deelnemers genoten van een vernieuwd parcours van 6 of 10 km met maar liefst 17 toffe locaties in de binnenstad van Den Haag.

De Hofstad met haar koninklijke locaties is een unieke stad om doorheen te lopen. Het is en blijft dan ook razend populair om deze stad hardlopend te ontdekken. Maar liefst 3.500 lopers genoten zondagochtend van een uniek parcours dwars door bezienswaardigheden in de Hofstad, waaronder Pathé Buitenhof, de Bijenkorf, Museum Meermanno en het Nationaal Archief. 

De organisatie heeft een gloednieuw parcours met maar liefst 17 locaties samengesteld om de lopers te trakteren op een nieuwe ervaring. ‘Nieuwkomers’ als Den Haag Centraal Station en Food Hall MingleMush werden door de deelnemers enthousiast ontvangen. Naast een aantal nieuwe locaties op het parcours, was ook de start van het parcours dit jaar op een andere locatie. Het startschot werd dit jaar gegevens op de Lange Vijverberg en de finish op het Lange Voorhout. 

Bij een KLM Urban Trail is er geen wedstrijdelement en dat geeft lopers alle tijd om de locaties goed te bekijken. Van die gelegenheid maakten veel deelnemers gebruik. Samen lopen en even stoppen voor een selfie. “Als ervaren Haagse hardloper is het leuk om zelfs na de derde keer deelname aan de KLM Urban Trail Den Haag steeds weer nieuwe plekjes in mijn stad te ontdekken”, aldus een enthousiaste deelnemer. De locaties werden van entertainment voorzien, wat het bezoek extra speciaal maakte. Na afloop werden de deelnemers getrakteerd op een heerlijk ontbijt en een unieke KLM Urban Trail-medaille als blijvende herinnering.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!