Clinics Enschede Marathon gaan weer van start

door 29 jul, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl
Clinics Enschede Marathon

Al meer dan 25 jaar zijn de clinics van de Enschede Marathon een begrip in Twente. Het is en blijft dan ook een ijzersterke combinatie: de sportieve uitdaging van de 10km, halve marathon of hele marathon, en een gezamenlijke voorbereiding onder leiding van ervaren trainers en topatleten zoals Ingrid Prigge en Marti ten Kate.

Op zaterdag 7 september a.s. gaan de nieuwe Enschede Marathon-clinics van start met een eerste ‘Oriëntatie Workshop’. Hier kunnen de deelnemers kennis maken met elkaar, maar ook met het medische team en alle betrokken trainers. En een noviteit: de eerste clinic is vrijblijvend, er kan die dag ter plekke nog worden ingeschreven. Op zaterdag 5 oktober gaan de clinics dan officieel van start.

Voordelen

Wat de voordelen zijn van de clinics? Daar hoeft eventmanager Sandra Melief niet lang over na te denken. “De deelnemers aan de clinics weten zeker dat ze op zondag 19 april 2020 superfit en optimaal getraind aan de start staan van de Enschede Marathon. Ze hebben zich niet alleen sportief voorbereid, maar ook tal van bruikbare en praktische adviezen gekregen van ervaren trainers, wetenschappers, experts én toplopers. Bovendien kennen de clinics een sterke sociale component, want wat is er prettiger dan op je eigen niveau met andere lopers te kunnen trainen in een mooie omgeving?”

Compleet pakket

Deelname aan de clinics voor de 10 km kost 80 euro, halve marathon 100 euro en hele marathon 120 euro. “Dat valt erg mee als je ziet wat je er allemaal voor krijgt”, aldus Melief. “Want het is echt een heel compleet pakket. Deelnemers kunnen niet alleen meedoen aan de acht clinics, maar krijgen ook een trainingsschema en een deelnamebewijs voor de Enschede Marathon. Daarnaast kunnen ze zich iedere clinic laten adviseren over zaken als voeding, looptechniek en ademhaling. Ook zijn er standaard fysiotherapeuten en podotherapeuten aanwezig voor een massage of persoonlijk advies. Bovendien is deelname aan de Halve van Hengelo inbegrepen, evenals een mooi en functioneel hardloopshirt. En een boel gezelligheid natuurlijk!”

Locatie

‘De Blokhut’ van Avatarz, Hengelosestraat 230, Deurningen.

Programma

  • 08:30 uur – Inloop met koffie/thee. Gelegenheid vragen te stellen aan medisch team en trainers.
  • 08:45 uur – Korte lezing/presentatie van diverse experts
  • 09:00 uur – Voorbereiden op clinic
  • 09:15 uur – Start clinic
  • Ca. 11:30 uur – Einde

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Winnaar Dam tot Damloop 2023 De 37e editie van de Dam tot Damloop is vandaag gewonnen door de Kenianen Methew Kimeli en Agnes Keino. De 25-jarige Kimeli plaatste in de laatste kilometer de beslissende versnelling. Hij triomfeerde tijdens zijn...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Pin It on Pinterest