Clinics Enschede Marathon gaan weer van start

door 29 jul, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Clinics Enschede Marathon

Al meer dan 25 jaar zijn de clinics van de Enschede Marathon een begrip in Twente. Het is en blijft dan ook een ijzersterke combinatie: de sportieve uitdaging van de 10km, halve marathon of hele marathon, en een gezamenlijke voorbereiding onder leiding van ervaren trainers en topatleten zoals Ingrid Prigge en Marti ten Kate.

Op zaterdag 7 september a.s. gaan de nieuwe Enschede Marathon-clinics van start met een eerste ‘Oriëntatie Workshop’. Hier kunnen de deelnemers kennis maken met elkaar, maar ook met het medische team en alle betrokken trainers. En een noviteit: de eerste clinic is vrijblijvend, er kan die dag ter plekke nog worden ingeschreven. Op zaterdag 5 oktober gaan de clinics dan officieel van start.

Voordelen

Wat de voordelen zijn van de clinics? Daar hoeft eventmanager Sandra Melief niet lang over na te denken. “De deelnemers aan de clinics weten zeker dat ze op zondag 19 april 2020 superfit en optimaal getraind aan de start staan van de Enschede Marathon. Ze hebben zich niet alleen sportief voorbereid, maar ook tal van bruikbare en praktische adviezen gekregen van ervaren trainers, wetenschappers, experts én toplopers. Bovendien kennen de clinics een sterke sociale component, want wat is er prettiger dan op je eigen niveau met andere lopers te kunnen trainen in een mooie omgeving?”

Compleet pakket

Deelname aan de clinics voor de 10 km kost 80 euro, halve marathon 100 euro en hele marathon 120 euro. “Dat valt erg mee als je ziet wat je er allemaal voor krijgt”, aldus Melief. “Want het is echt een heel compleet pakket. Deelnemers kunnen niet alleen meedoen aan de acht clinics, maar krijgen ook een trainingsschema en een deelnamebewijs voor de Enschede Marathon. Daarnaast kunnen ze zich iedere clinic laten adviseren over zaken als voeding, looptechniek en ademhaling. Ook zijn er standaard fysiotherapeuten en podotherapeuten aanwezig voor een massage of persoonlijk advies. Bovendien is deelname aan de Halve van Hengelo inbegrepen, evenals een mooi en functioneel hardloopshirt. En een boel gezelligheid natuurlijk!”

Locatie

‘De Blokhut’ van Avatarz, Hengelosestraat 230, Deurningen.

Programma

  • 08:30 uur – Inloop met koffie/thee. Gelegenheid vragen te stellen aan medisch team en trainers.
  • 08:45 uur – Korte lezing/presentatie van diverse experts
  • 09:00 uur – Voorbereiden op clinic
  • 09:15 uur – Start clinic
  • Ca. 11:30 uur – Einde

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!