Rosie Ruiz neemt mysterie Boston Marathon 1980 mee haar graf in

door 9 aug, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Rosie Ruiz, die bij de Boston Marathon van 1980 symbool werd voor vals spel in de sport, is op 66-jarige leeftijd overleden in Florida. Dat gebeurde op 8 juli, maar is nu pas opgemerkt omdat de geboren Cubaanse een teruggetrokken leven leidde in Amerika. Dat was niet voor niets.

Direct toen de totaal onbekende Ruiz in 1980 als eerste vrouw over de finish kwam in Boston, werd ze verketterd. Waar kwam ze opeens vandaan? Hoe had ze de race gewonnen? Geen van de andere lopers had haar onderweg gezien en ook haar tijd van 2 uur 31 minuten en 56 seconden was sensationeel.

Lees het bijzondere verhaal verder op NOS.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops
Yoga voor hardlopers

Lees ook

Sabastian Sawe wint de Montferland Run

Sabastian Sawe wint de Montferland Run

De 25e editie van de 15 kilometer lange Pfixx Solar Montferland Run is gewonnen door de favoriet Sabastian Sawe. De regerend wereldkampioen halve marathon kwam met grote voorsprong als eerste over de finishlijn in ’s-Heerenberg. Bij de vrouwen ging...

Pin It on Pinterest