Rosie Ruiz neemt mysterie Boston Marathon 1980 mee haar graf in

door 9 aug, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

Rosie Ruiz, die bij de Boston Marathon van 1980 symbool werd voor vals spel in de sport, is op 66-jarige leeftijd overleden in Florida. Dat gebeurde op 8 juli, maar is nu pas opgemerkt omdat de geboren Cubaanse een teruggetrokken leven leidde in Amerika. Dat was niet voor niets.

Direct toen de totaal onbekende Ruiz in 1980 als eerste vrouw over de finish kwam in Boston, werd ze verketterd. Waar kwam ze opeens vandaan? Hoe had ze de race gewonnen? Geen van de andere lopers had haar onderweg gezien en ook haar tijd van 2 uur 31 minuten en 56 seconden was sensationeel.

Lees het bijzondere verhaal verder op NOS.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Het weekend verloopt in Amsterdam en Zaandam ronduit wisselvallig. Zowel bij de activiteiten op zaterdag als bij de hoofdwedstrijd op zondag moet rekening worden gehouden met natte omstandigheden. Daarbij wordt het maximaal 16 graden en waait er...

Pin It on Pinterest