Rosie Ruiz neemt mysterie Boston Marathon 1980 mee haar graf in

door 9 aug, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Rosie Ruiz, die bij de Boston Marathon van 1980 symbool werd voor vals spel in de sport, is op 66-jarige leeftijd overleden in Florida. Dat gebeurde op 8 juli, maar is nu pas opgemerkt omdat de geboren Cubaanse een teruggetrokken leven leidde in Amerika. Dat was niet voor niets.

Direct toen de totaal onbekende Ruiz in 1980 als eerste vrouw over de finish kwam in Boston, werd ze verketterd. Waar kwam ze opeens vandaan? Hoe had ze de race gewonnen? Geen van de andere lopers had haar onderweg gezien en ook haar tijd van 2 uur 31 minuten en 56 seconden was sensationeel.

Lees het bijzondere verhaal verder op NOS.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest