Beleef een onvergetelijke hardloopavond tijdens de Damloop by night

door 25 aug, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2022 - 2Select 2022 - 2
Damloop by Night

Het gevoel van de Dam tot Damloop, het grootste hardloopspektakel van het jaar, maar dan in de avond. Dat is de Damloop by night op zaterdagavond 21 september. Direct na zonsondergang klinkt het eerste startschot van deze 5 Engelse Mijl (8 km), waarna er een oplichtend lint van lopers door het centrum van Zaandam trekt. Langs het parcours is er volop gezelligheid, met overal lichtjes en de lekkerste hardlooptunes. De inschrijving op www.damloopbynight.nl sluit maandag 9 september. De startnummers voor de Dam tot Damloop 10 Engelse Mijl zijn compleet uitverkocht.

Damloop by night

De Damloop by night is ieder jaar een feestje. De maximaal 15.000 lopers starten in speciale ASICS Runningshirts en lopen vervolgens langs de Burcht, de Zuiddijk en over Het Eiland. Het parcours is spectaculair verlicht en de finish is net als zondag op de Peperstraat, waar duizenden toeschouwers de lopers staan aan te moedigen. Voor een swingende cooling down kunnen lopers en toeschouwers terecht in het Dam tot Dam Park. In festivalsfeer en met live muziek kan hier geproost worden op de behaalde prestaties.

Ben jij een beginnende loper en twijfel je of een hardloopevenement wat voor jou is? Dan is het goed om te weten dat de limiet is vastgesteld op 90 minuten, waardoor er voor iedereen meer dan voldoende tijd is om deze 8 km te voltooien.

Mini Dam tot Damlopen

Ook voor het jeugdonderdeel van de Dam tot Damloop zijn nog startnummers beschikbaar. In Zaandam kunnen kinderen van 4 t/m 13 jaar meedoen aan de 0,6, 1,2 of 2,2 km. Op een tweede locatie in het Molenwijkpark in Amsterdam-Noord kunnen leeftijdsgenootjes deelnemen aan de 1 of 1,8 km. Online inschrijven voor de Mini Dam tot Damlopen is t/m 9 september mogelijk op www.damloop.nl.

Deelname in een goede doelen team

Hardlopers die alsnog mee willen doen aan de 10 Engelse Mijl, kunnen zich aanmelden bij een goede doelen team. In ruil voor een startbewijs wordt de loper dan gevraagd een bepaald bedrag aan sponsorgeld te garanderen. Inschrijven kan direct bij de deelnemende goede doelen, die vermeld staan op www.damloop.nl.

Dam tot Dam Weekend

Het Dam tot Dam Weekend is met 83.000 deelnemers het grootste sportieve weekend van Nederland. Naast de Dam tot Damloop en Damloop by night organiseert Le Champion op 21 september de Dam tot Dam Wandeltocht met 16.000 deelnemers en op zondag 22 september de Dam tot Dam FietsClassic met 5.000 deelnemers.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Makkelijker afvallen met de juiste kennis.


Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Pin It on Pinterest