Boeiende duels verwacht bij Tilburg Ten Miles

door 27 aug, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Wereldkampioene marathon Rose Chelimo en Europees kampioene 10.000 meter Lonah Salpeter gaan bij de 32e editie van de CZ Tilburg Ten Miles met elkaar, diverse (ex) Afrikaanse atleten en een groot aantal Nederlandse atletes in de slag voor de ereplaatsen bij de Tilburg Ladies Run 10 K. Aan de Nederlandse kant staan de winnares van zilver en brons bij de laatste EK Susan Krumins, marathonspecialiste Andrea Deelstra, Ruth van der Meijden, Jill Holterman en het Nederlandse talent Bo Ummels aan de start. Veelvoudig Israëlisch kampioene Selamawit Dagnachew en twee de Keniaanse atletes Mercy Njoroge en Lilian Jelagat mogen eveneens voorin verwacht worden.

Mannen

Bij de mannen die voor 10 EM gaan staat het wereldrecord 44.24 van Haile Gebrselassie uit 2004 nog steeds overeind. Ook dit jaar zal deze tijd van de Ethiopische grootmacht op de langere afstanden niet sneuvelen. Eerder wordt een boeiend duel verwacht tussen diverse atleten waarbij aan Nederlandse kant Khalid Choukoud, Michel Butter, Jesper van der Wielen, Mohammed Ali, crosskampioen Edwin de Vries, Ronald Schroer en Frank Futselaar aanwezig zijn. Internationaal zijn er om te beginnen een groot aantal Belgen met Nick van Peborgh (winnaar Antwerp Ten Miles) en Yannick Michiels als deelnemers met de beste tijden op 10 EM.

Uit Engeland is er Jonathan Mellor, uit Nieuw Zeeland meervoudig kampioen Malcolm Hicks. Maar de sterkste tegenstand voor de Nederlandse atleten komt ongetwijfeld uit Oost-Afrika. Ugandees Abel Chebet, Keniaan Peter Kiprotich en Ethiopier Alem Mekonnen. Onbekend is wat de in al enige tijd in Nederland verblijvende Eritreer Filmon Ande in dit gezelschap kan laten zien. Opvallend is het brede veld dat zich aangemeld heeft van atleten die tussen 50 en 55 minuten kunnen lopen. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest