Singelloop Enschede is veel meer dan alleen een hardloopwedstrijd

door 1 sep, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Foto: Stan Wissink

De Menzis Singelloop is niet meer weg te denken uit Enschede. Duizenden hardlopers starten en finishen op zondag 8 september in het Volkspark en worden aangemoedigd door zo’n 20.000 supporters. Met onderweg iedere 500 meter muziek en een kidszone, sportzone en food court in het Volkspark blijft de Singelloop groeien en uitbreiden, en is het evenement veel meer dan alleen een hardloopwedstrijd.

Kidszone, sportzone en food court

De organisatie van de Singelloop, die geheel in handen ligt van Atletiekvereniging TION uit Enschede, organiseert de Singelloop niet alleen voor enthousiaste hardlopers. De club heeft zich ten doel gesteld zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen, te beginnen bij kinderen. Daarom wordt er naast de Rabobank Kidsrun (1 km) en de al bestaande kidszone met springkussens, een stormbaan, workshops cardio drums en mobiele klimwand een nieuwe zone gerealiseerd: de sportzone.

Singelloop Enschede Kids

Foto: Stan Wissink


In de sportzone kunnen kinderen kennismaken met allerlei sporten, zoals judo, korfbal, voetbal, dans, kinderyoga, peutergym, freerunning of bijvoorbeeld gym. In samenwerking met Sportaal presenteren verschillende Enschedese verenigingen hun aanbod en worden clinics aangeboden. Daarnaast deelt mascotte Sjors Sportief de nodige high fives uit in het Volkspark.

Ook kunnen kinderen hun voetbal skills zoals dribbelen, mikken, explosiviteit, sprongkracht, kopsprong en schietkracht testen, en ook FC Twente Kidsclub, Young Reds en Scoren in de Wijk is van de partij. Voor iedereen die trek of dorst heeft gekregen is er volop keuze uit lekkere hapjes en drankjes op de food court.

Titelverdediger aan de start

Voor het derde jaar op rij staat de Belg Kim Ruell aan de start. Hij hoopt zijn titel te verdedigen, echter krijgt hij concurrentie van Richard Murray (Olympisch triatleet) en Koen Vossers, de nummer twee op de Singelloop in 2017. Bij de dames strijden onder andere Rachel Klamer, Lisanne Meuleman en Lesley Smit om de podiumplekken.

Prijzenpot voor snelste Twentse sportclub

Op de Tubantia Dubbele Mijl (3,2 km) strijden Twentse verenigingen om de felbegeerde titel Snelste sportvereniging van Twente. Leden van alle Twentse sportverenigingen* kunnen meestrijden om een podiumplek. Van de schaakvereniging tot de tennisclub, van de manege tot de zwemvereniging, van de voetbalvereniging tot de volleybalclub. De eindtijden van de drie snelste lopers per vereniging tellen mee in het klassement. De organisatie stelt drie geldprijzen (1e prijs: € 250,00, 2e prijs: € 150,00, 3e prijs: € 100,00) voor de winnende clubs beschikbaar én een enorme wisselbeker voor de vereniging met de meeste deelnemers.

*Leden van atletiek- en triatlonverenigingen zijn uitgesloten van deelname aan het verenigingsklassement op de Dubbele Mijl. Zij kunnen zich individueel inschrijven.


Steeds meer fitte ouderen aan de start

Dat ouderen steeds vitaler worden, ziet de organisatie terug in de inschrijvingen voor de Singelloop. De groep 70+’ers blijft groeien. Om deze oudere doorzetters centraal te stellen, reikt Livio ook dit jaar de Livio Doorzettersprijs uit aan de oudste deelnemers (m/v) op de Singelloop en Dubbele Mijl.

Live uitzending op Facebook

In samenwerking met TRIMM worden de beelden van de Singelloop live uitgezonden via de Facebookpagina en website van de Singelloop. Toeschouwers die de deelnemers op de singels aanmoedigen, kunnen vervolgens de lopers via Facebook zien finishen in het Volkspark. Om 12:15 uur start de eerste Rabobank Kidsrun, gevolgd door de Tubantia Dubbele Mijl om 13:45 uur en de Menzis Singelloop en Djopzz Bedrijvenloop om 14:30 uur. 

Inschrijven

Vooraf online inschrijven kan tot en met zondag 1 september via www.singelloop-enschede.nl. Na-inschrijven is mogelijk op vrijdag 6 en zaterdag 7 september bij RunX, Kuipersdijk 52, of op zondag 8 september tot 45 minuten voor de start. Uitzonderingen: na-inschrijven voor alle Rabobank Kidsruns is mogelijk tot 11.45 uur. Na-inschrijven voor het verenigingsklassement op de Dubbele Mijl is niet mogelijk.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!