Enschede Marathon krijgt bronzen label van IAAF

door 3 sep, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Enschede Marathon

Met ingang van de eerstvolgende editie, zondag 19 april 2020, beschikt Enschede Marathon over een ‘bronzen IAAF-label’. Het Bronzen Label van de IAAF (Internationale Atletiek Federatie) is een internationaal kwaliteitskenmerk en wordt alleen verleend wanneer je als wedstrijdorganisatie op essentiële onderdelen hoge punten scoort. Atleten kunnen bij Enschede Marathon punten behalen om deel te kunnen nemen aan wereldkampioenschappen en Olympische Spelen. Dat de Enschede Marathon zich qua organisatie en deelnemersveld kan meten met andere grote internationale marathons, was al bekend.

De IAAF heeft Enschede Marathon begin dit jaar benaderd voor de toekenning van de bronzen status. Inmiddels is er dus internationale erkenning voor de prestaties die Enschede Marathon heeft geleverd als oudste marathon van West-Europa.

Hoge eisen

“Er zijn nogal wat voorwaarden waar je aan moet voldoen”, zegt Sandra Melief namens Enschede Marathon. “Zo zijn er hoge eisen met betrekking tot het deelnemersveld. Er moeten bijvoorbeeld zowel nationale als internationale topatleten aan de start staan. Maar ook het parcours moet officieel gemeten zijn, de faciliteiten voor de deelnemers moeten van hoge kwaliteit zijn en dienen er meer tijdregistratiematten te liggen. Daarnaast vindt er vooraf aan de wedstrijd een Technical Meeting plaats en worden er verplichte dopingcontroles uitgevoerd.” Het spreekt vanzelf dat de organisatie erg trots is op deze nieuwe status. “We werken met z’n allen het hele jaar door kei- en keihard om een geweldig evenement neer te zetten”, zegt Melief. “Dan is een dergelijke erkenning voor ons het bewijs dat we het gewoon goed doen met z’n allen. Het is ook goed nieuws voor de deelnemers, want die weten dat ze meedoen aan een evenement dat op alle fronten van hoog niveau is.”

Marathondirecteur

Maar er is meer nieuws. Na het plotselinge vertrek van de vorige voorzitter is er uitgebreid gekeken naar de organisatiestructuur van de Stichting Marathon Enschede. Er is voor gekozen om naast de nieuwe voorzitter een marathondirecteur aan te stellen. Sandra Melief zal vanaf heden de functie gaan bekleden van marathondirecteur en daarmee hét gezicht van Enschede Marathon zijn. Vicevoorzitter Jetse Eringa zal vanaf heden de functie van voorzitter van Stichting Marathon Enschede op zich nemen.

Sandra Melief: “Ik zie het als een blijk van waardering en heb er uiteraard heel veel zin in. De passie voor dit prachtige evenement is ongelooflijk groot en kijk met veel vertrouwen naar de toekomst om er samen met een fantastisch team voor zorgen dat er op zondag 19 april 2020 weer een prachtige Enschede Marathon wordt georganiseerd. Dat we het Bronzen Label krijgen van IAAF is natuurlijk een extra motivatie!”

Kijk voor meer informatie over de Enschede Marathon op www.enschedemarathon.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest