Zevenheuvelenloop in de race voor titel Europese hardloopwedstrijd van het jaar

door 3 sep, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

De NN Zevenheuvelenloop is genomineerd voor de European Race of the Year Award van de Europese atletiekfederatie (EAA). De award wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. Naast de NN Zevenheuvelenloop zijn Le Marathon vert Rennes, de Deense Royal Run, de Prague International Marathon en de Vhi Women’s Mini Marathon in Dublin genomineerd. De winnaar wordt aanstaande vrijdag bekendgemaakt.

Genomineerd zijn hardloopwedstrijden die zich onderscheiden op het gebied van duurzaamheid, sociale integratie en maatschappelijke betrokkenheid. De NN Zevenheuvelenloop wordt georganiseerd voor lopers, door lopers, waarbij zowel de hardloopervaring van de deelnemers als het verduurzamen van de organisatie centraal staan. De Stichting Zevenheuvelenloop wil het hele jaar door mensen motiveren om gezond te leven en hard te lopen met de Alfa Laval Stevensloop, Marikenloop en NN Zevenheuvelenloop.

Duurzaamheid in het dna

Met duurzaamheid in het dna vanaf de eerste editie scoort de NN Zevenheuvelenloop sterk op de pijler ‘duurzaamheid’. Bij de 25e editie werd uitgesproken dat de Nijmeegse najaarsklassieker het meest duurzame hardloopevenement van Nederland wil zijn. Nog steeds worden jaarlijks verbeteringen doorgevoerd om het evenement verder te verduurzamen. Dit jaar worden voor het eerst houten medailles uitgedeeld aan de gefinishte lopers en wordt er bij de drankposten aan het parcours een test gedaan met drinkwaterballetjes van oplosbaar zeewier.  Vorig jaar draaide het evenement volledig op groene stroom en werd 98% van alle aan de finish uitgedeelde plastic flesjes weer ingezameld voor recycling.

Diverse doelgroepen

De EAA haalt onder andere de integratie van asielzoekers aan in haar nominatie. Jaarlijks helpen in samenwerking met de Vrijwilligerscentrale Nijmegen asielzoekers mee bij de NN Zevenheuvelenloop. Tijdens het evenement werken zij samen met onder andere studenten en krijgen zij een kijkje achter de schermen van een groot sportevenement.

Onder andere met het NK Running Blind dat dit jaar bij de NN Zevenheuvelenloop plaatsvindt, laat de organisatie zien diverse doelgroepen bij het evenement te betrekken. De deelnemers aan het NK Running Blind zullen samen met een buddy hardlopen. Speciaal voor het eerste nationale kampioenschap voor lopers met een visuele beperking zal na de start op de Groesbeekseweg een apart startschot klinken. Hierna beginnen de deelnemers uit de parallelstart aan hun herfstklassieker.

De 36e NN Zevenheuvelenloop vindt plaats op zaterdag 16 en zondag 17 november. Inschrijven kan via www.nnzevenheuvelenloop.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Foto: Atletiekunie Het jaar 2023 was een mooi atletiek jaar, het einde daarvan is bijna in zicht en dat betekent dat we de komende tijd kunnen gaan terugblikken. We gaan de individuele prestaties van onze Nederlandse atleten nog eens goed bekijken....

Pin It on Pinterest