Alle afstanden Amsterdam Marathon uitverkocht

door 6 sep, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl
Amsterdam Marathon

De drie hoofdafstanden van de TCS Amsterdam Marathon zijn volledig uitverkocht. Op zondag 20 oktober staan er 45.000 deelnemers aan de start van de marathon, Mizuno Halve Marathon en TCS 8 km. Met name de klassieke afstand maakt met een recordaantal van 17.000 inschrijvingen een flinke groei door. Opvallend is ook de toename van het aantal buitenlandse deelnemers. Al jaren is de marathon van organisator Le Champion het meest internationale sportevenement van Nederland.

Met dit jaar 131 verschillende nationaliteiten aan de start is de TCS Amsterdam Marathon geliefd over de hele wereld. Het parcours behoort tot de snelste van de wereld en voert de lopers langs de belangrijkste highlights van de hoofdstad. Zo start en finisht de marathon in het iconische Olympisch Stadion uit 1928 en lopen de deelnemers onder andere langs het wereldberoemde Rijksmuseum, de Amstel, het Vondelpark en de Zuidas.

NK Marathon in Amsterdam

De TCS Amsterdam Marathon is in 2019 opnieuw gastheer voor het NK Marathon. De Nederlandse wedstrijdlopers gaan zich mengen in een sterk internationaal deelnemersveld. De torenhoge favoriet voor de titel is Abdi Nageeye, houder van het Nederlands record op de marathon (2.06.17). Zijn doel is om dit record op zondag 20 oktober nog verder aan te scherpen.

Compleet marathon weekend

Het marathon weekend bestaat, naast de hardlooponderdelen op zondag, uit een driedaagse internationale Marathon Expo (vanaf vrijdag) en een Good Morning City Run op zaterdagochtend door de binnenstad van Amsterdam. Le Champion organiseert op zaterdag ook het wandelevenement, de Amsterdam City Walk. Meer informatie over dit evenement is te vinden op www.amsterdamcitywalk.nl.

Inschrijven NK en jeugdonderdelen nog wel mogelijk

Inschrijven is op dit moment alleen nog mogelijk voor het NK Narathon, de Kids Run en de Echo Mini Marathons. Dit kan t/m maandag 30 september via www.tcsamsterdammarathon.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Aanstaande zondag vindt de 37e editie van de Dam tot Damloop plaats. In het Inntel Hotels Amsterdam Zaandam blikte organisator Le Champion samen met de kanshebbers vooruit op de 10 Engelse Mijl wedstrijd. De Keniaan Geoffry Kipchumba zoekt zondag...

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Winnaar Dam tot Damloop 2023 De 37e editie van de Dam tot Damloop is vandaag gewonnen door de Kenianen Methew Kimeli en Agnes Keino. De 25-jarige Kimeli plaatste in de laatste kilometer de beslissende versnelling. Hij triomfeerde tijdens zijn...

Pin It on Pinterest