.

Alle afstanden Amsterdam Marathon uitverkocht

door 6 sep, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Sport
Amsterdam Marathon

De drie hoofdafstanden van de TCS Amsterdam Marathon zijn volledig uitverkocht. Op zondag 20 oktober staan er 45.000 deelnemers aan de start van de marathon, Mizuno Halve Marathon en TCS 8 km. Met name de klassieke afstand maakt met een recordaantal van 17.000 inschrijvingen een flinke groei door. Opvallend is ook de toename van het aantal buitenlandse deelnemers. Al jaren is de marathon van organisator Le Champion het meest internationale sportevenement van Nederland.

Met dit jaar 131 verschillende nationaliteiten aan de start is de TCS Amsterdam Marathon geliefd over de hele wereld. Het parcours behoort tot de snelste van de wereld en voert de lopers langs de belangrijkste highlights van de hoofdstad. Zo start en finisht de marathon in het iconische Olympisch Stadion uit 1928 en lopen de deelnemers onder andere langs het wereldberoemde Rijksmuseum, de Amstel, het Vondelpark en de Zuidas.

NK Marathon in Amsterdam

De TCS Amsterdam Marathon is in 2019 opnieuw gastheer voor het NK Marathon. De Nederlandse wedstrijdlopers gaan zich mengen in een sterk internationaal deelnemersveld. De torenhoge favoriet voor de titel is Abdi Nageeye, houder van het Nederlands record op de marathon (2.06.17). Zijn doel is om dit record op zondag 20 oktober nog verder aan te scherpen.

Compleet marathon weekend

Het marathon weekend bestaat, naast de hardlooponderdelen op zondag, uit een driedaagse internationale Marathon Expo (vanaf vrijdag) en een Good Morning City Run op zaterdagochtend door de binnenstad van Amsterdam. Le Champion organiseert op zaterdag ook het wandelevenement, de Amsterdam City Walk. Meer informatie over dit evenement is te vinden op www.amsterdamcitywalk.nl.

Inschrijven NK en jeugdonderdelen nog wel mogelijk

Inschrijven is op dit moment alleen nog mogelijk voor het NK Narathon, de Kids Run en de Echo Mini Marathons. Dit kan t/m maandag 30 september via www.tcsamsterdammarathon.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Nienke Brinkman van start in 47ste CPC Loop Den Haag

Nienke Brinkman van start in 47ste CPC Loop Den Haag

Nienke Brinkman, dé hardloopsensatie van afgelopen jaar, gaat van start in de 47e editie van de NN CPC Loop Den Haag. De Nederlandse recordhoudster op de marathon kiest op zondag 12 maart bij de populaire voorjaarsklassieker voor de halve marathon....

Pin It on Pinterest