Alle afstanden Amsterdam Marathon uitverkocht

door 6 sep, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport
Amsterdam Marathon

De drie hoofdafstanden van de TCS Amsterdam Marathon zijn volledig uitverkocht. Op zondag 20 oktober staan er 45.000 deelnemers aan de start van de marathon, Mizuno Halve Marathon en TCS 8 km. Met name de klassieke afstand maakt met een recordaantal van 17.000 inschrijvingen een flinke groei door. Opvallend is ook de toename van het aantal buitenlandse deelnemers. Al jaren is de marathon van organisator Le Champion het meest internationale sportevenement van Nederland.

Met dit jaar 131 verschillende nationaliteiten aan de start is de TCS Amsterdam Marathon geliefd over de hele wereld. Het parcours behoort tot de snelste van de wereld en voert de lopers langs de belangrijkste highlights van de hoofdstad. Zo start en finisht de marathon in het iconische Olympisch Stadion uit 1928 en lopen de deelnemers onder andere langs het wereldberoemde Rijksmuseum, de Amstel, het Vondelpark en de Zuidas.

NK Marathon in Amsterdam

De TCS Amsterdam Marathon is in 2019 opnieuw gastheer voor het NK Marathon. De Nederlandse wedstrijdlopers gaan zich mengen in een sterk internationaal deelnemersveld. De torenhoge favoriet voor de titel is Abdi Nageeye, houder van het Nederlands record op de marathon (2.06.17). Zijn doel is om dit record op zondag 20 oktober nog verder aan te scherpen.

Compleet marathon weekend

Het marathon weekend bestaat, naast de hardlooponderdelen op zondag, uit een driedaagse internationale Marathon Expo (vanaf vrijdag) en een Good Morning City Run op zaterdagochtend door de binnenstad van Amsterdam. Le Champion organiseert op zaterdag ook het wandelevenement, de Amsterdam City Walk. Meer informatie over dit evenement is te vinden op www.amsterdamcitywalk.nl.

Inschrijven NK en jeugdonderdelen nog wel mogelijk

Inschrijven is op dit moment alleen nog mogelijk voor het NK Narathon, de Kids Run en de Echo Mini Marathons. Dit kan t/m maandag 30 september via www.tcsamsterdammarathon.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Het weekend verloopt in Amsterdam en Zaandam ronduit wisselvallig. Zowel bij de activiteiten op zaterdag als bij de hoofdwedstrijd op zondag moet rekening worden gehouden met natte omstandigheden. Daarbij wordt het maximaal 16 graden en waait er...

Pin It on Pinterest