Rachel Klamer scherpt parcoursrecord singelloop Enschede aan

door 9 sep, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Rachel Klamer wint Singelloop Enschede

Rachel Klamer, de in Deurningen woonachtige Olympisch triatlete, liep gisteren een uitstekende wedstrijd in Enschede. Ze kwam bij de Menzis Singelloop Enschede als eerste dame over de finish en klokte een tijd van 26:38 minuten, 9 seconden sneller dan het parcoursrecord dat sinds 2016 op naam van Tabitha Gichia (Kenia) stond. Bij de heren pakte Gert-Jan Wassink de winst, die voorkwam dat de Belg Kim Ruell voor de derde keer op rij de Singelloop op zijn naam schreef.

Rachel Klamer liep een sterke wedstrijd en bleef haar regionale concurrentes Lisanne Gevelaar (28:10 min.) en Lesley Smit (28:31 min.) ruim voor. Klamer: “Ik liep echt lekker. Zeker de eerste vijf tot zes kilometer heb ik alleen maar glimlachend hardgelopen. Het was mijn eerste Singelloop, maar ik heb echt genoten. Het is een mooi parcours, er staat super veel publiek, het is absoluut een hele leuke wedstrijd. Ik heb een stuk alleen gelopen, maar kon daarna aansluiten bij een paar mannen, waar ik vervolgens langsheen kon. In de laatste kilometer besefte ik mij dat ik het parcoursrecord zou kunnen pakken. Dat was het moment waarop ik er vol voor ben gegaan, en het is gelukt!”

Kim Ruell, de winnaar van de afgelopen twee jaar, wist niet opnieuw de winst mee naar België te nemen. Hij finishte in 24:50 minuten, achter Gert-Jan Wassink, die in 24:28 minuten over de eindstreep kwam. Fabian ten Kate maakte het podium compleet door de derde tijd te noteren: 25:20 minuten.

Populaire hardloopwedstrijd

Ondanks de regenachtige start van de middag, waar vooral de kidsrun-deelnemers door getroffen werden, was de opkomst groot. De Singelloop stijgt in populariteit: ook dit jaar nam het aantal deelnemers op alle afstanden ten opzichte van het jaar ervoor toe en stonden er zo’n 4000 deelnemers aan de start. Marc Woesthuis, voorzitter Menzis Singelloop Enschede: “De Singelloop is zo’n hardloopevenement, waaraan je gewoon móet deelnemen. Enerzijds omdat het voor velen een thuiswedstrijd is en erg leuk is om over de autovrije singels te lopen, anderzijds omdat het simpelweg het gezelligste hardloopevenement van Oost-Nederland is. Deelnemers komen onderweg iedere 500 meter een muziekpunt tegen. Supporters verzamelen zich vaak rondom deze punten, want er heerst een gezellige sfeer in deze cheer zones”.

Ambities

Afgelopen jaar heeft het organisatieteam haar ambities verder uitgewerkt en onderzocht wat haalbaar is. “We wilden lopers meer tegemoetkomen in hun wensen. Eén daarvan was het werken met startvakken. Dat hebben we dit jaar aangepakt en heeft tot veel positieve geluiden geleid. Daarnaast hebben we de opstelling in het Volkspark verbeterd, waardoor het evenement toegankelijker is voor het brede publiek. En misschien wel de grootste ambitie, die we dit jaar hebben uitgewerkt en gerealiseerd, is dat wij ons tot doel hebben gesteld zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen, te beginnen bij kinderen. Ik durf te zeggen dat dit met de introductie van de Sportzone zeker gelukt is”, aldus Woesthuis.

Singelloop als aanjager voor sport en bewegen

De organisatie van de Singelloop verbindt zich breed aan sporten en bewegen. Sporten zorgt namelijk voor vitaliteit, een goede gezondheid en welzijn. Het zorgt voor sociale contacten en zelfvertrouwen. Door de samenwerking met Enschedese sportverenigingen en Sportaal te zoeken, zijn de sportieve activiteiten in het Volkspark verder uitgebreid. Kinderen konden er in de Sportzone kennismaken met verschillende sporten, zoals hockey, dans, freerunning, voetbal, atletiek en korfbal.

Bewondering voor oudste deelnemers

Veel bewondering was er ook dit jaar voor de oudste deelnemers op de 5 Engelse Mijl en de Dubbele Mijl. Gerhard Hagemeijer, Elly Sprangers, Alice van Barneveld en Joop Schreuder namen als oudste deelnemers de Livio Doorzettersprijs in ontvangst. In totaal namen maar liefst bijna 20 lopers deel, die de 70 (ruim) gepasseerd zijn. Woesthuis: “We hebben opnieuw laten zien dat bewegen leuk is, zeker als je dat samen met anderen doet. Mensen hebben plezier in bewegen en zijn terecht trots op hun prestatie.”

De organiserende atletiekvereniging AC TION ’48  kijkt terug op een zeer geslaagde Singelloop 2019. Op zondag 13 september 2020 vindt de 23e editie plaats.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest