Welloop brengt meer dan 40.000 euro op

door 13 sep, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport
Welloop 2019

Foto: Herman Rensenbrink

De jaarlijkse sponsorloop van de Unica Foundation in Hoevelaken heeft donderdagavond maar liefst € 40.606,- opgeleverd. Daarmee overtroffen de ruim 100 deelnemers de recordopbrengst van vorig jaar (33.500 euro) ruimschoots. Het recordbedrag komt ten goede aan de activiteiten in Nepal, waar de Unica Foundation technische hulpprojecten verzorgt.

Tijdens de Welloop, vernoemd naar de straat in Hoevelaken waar initiatiefnemer Unica gevestigd is, lopen deelnemers in een uur zoveel mogelijk rondjes van 900 meter. De lopers brachten sponsorgeld bijeen door middel van donaties van particulieren en zakenrelaties. Als onderdeel van het sponsorprogramma van de Unica Foundation schonken diverse bedrijven ook een algemene bijdrage aan de activiteiten van de stichting.

Ramkot

Ramesh Paudyal, Country Manager van de Unica Foundation in Nepal, mocht na afloop van de sponsorloop een cheque van maar liefst € 40.606,- in ontvangst nemen. De Nepalese afgezant van de stichting liep zelf ook mee in de zesde editie van de sponsorloop. Ramesh gaat de opgehaalde gelden in het bijzonder inzetten voor een project in Ramkot. In dat afgelegen Nepalese dorp worden 335 huishoudens en 2.000 inwoners voorzien van watervoorzieningen en toiletten. Het is het grootste project dat de Unica Foundation in zijn 12-jarige bestaan heeft opgestart.

Succesvolle sponsorloop

De Unica Foundation werd eind 2007 opgericht en verzorgt technische hulpprojecten in Nepal. De stichting werd opgezet door technisch dienstverlener Unica, op initiatief van een van de medewerkers. Inmiddels is de Unica Foundation twaalf jaar actief, waarin het middels ruim 60 projecten de levensomstandigheden van meer dan 40.000 mensen in Nepal heeft verbeterd.

De Welloop werd voor het zesde achtereenvolgende jaar georganiseerd, dankzij de inzet van vele vrijwilligers en de begeleiding door First Floor Productions. De sponsorloop werd daarnaast mogelijk gemaakt door een groot aantal leveranciers en sponsoren die financieel of in natura een belangrijke bijdrage leverden. Meer informatie over de partners van de Unica Foundation is te vinden op www.unicafoundation.nl.


Foto’s

Alle foto’s die gemaakt zijn tijdens de Welloop, worden volgende week geplaatst op de Facebook-pagina van de Unica Foundation.

Tags: Welloop

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Het weekend verloopt in Amsterdam en Zaandam ronduit wisselvallig. Zowel bij de activiteiten op zaterdag als bij de hoofdwedstrijd op zondag moet rekening worden gehouden met natte omstandigheden. Daarbij wordt het maximaal 16 graden en waait er...

Pin It on Pinterest