Geoffrey Kamworor loopt nieuw wereldrecord op de halve marathon in Kopenhagen

door 15 sep, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport
Geoffrey Kamworor loopt nieuw wereldrecord op de halve marathon in Kopenhagen

Foto: NN Running Team

Geoffrey Kamworor verbeterde vandaag in Kopenhagen het wereldrecord op de halve marathon. Kamworor liep 17 seconden sneller dan het oude wereldrecord en noteerde een tijd van 58:01.

Het oude wereldrecord stond op naam van Abraham Kiptum die in 2018 in Valencia 58:18 noteerde.

Tot aan het 5 kilometerpunt was er nog één grote kopgroep, maar toen besloot Kamworor te gaan versnellen. Na die versnelling liep hij al snel alleen met nog zo’n 11 kilometer te gaan. En kon hij het snelle tempo goed vast houden om zo net boven de 58 minuten uit te komen.

Bernard Kipkorir werd tweede in een tijd van 59:16 en Berehanu Wendemu Tsegu werd derde in 59:22.

De volgende hardloopwedstrijd van Geffrey Kamworor is op 3 november tijdens de TCS New York City Marathon.

Vrouwen

Bij de vrouwen was Birhane Dibaba Adugna de snelste, zij noteerde een tijd van 1:05:57. Die tijd is goed voor een nieuw persoonlijk record het was de tweede snelste winnende tijd ooit in Kopenhagen. Sifan Hassan liep vorig jaar met 1:05:15 het parcoursrecord.

Tweede werd Evaline Chirchir in een tijd van 1:06:22 en Dorcas Jepchirchir Tuitoek werd derde in 1:06:36.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

De Zugspitz Arena is een paradijs voor trailrunners

De Zugspitz Arena is een paradijs voor trailrunners

Fanatieke trailrunners kunnen hun hart ophalen in de Tiroler Zugspitz Arena. De populariteit van de sport zorgt ervoor dat er steeds meer trails uitgepijld worden in het gebied. Ze zijn erg afwisselend en lopen over steile rotspaden, Alpenweides en...

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Het weekend verloopt in Amsterdam en Zaandam ronduit wisselvallig. Zowel bij de activiteiten op zaterdag als bij de hoofdwedstrijd op zondag moet rekening worden gehouden met natte omstandigheden. Daarbij wordt het maximaal 16 graden en waait er...

Pin It on Pinterest