RENEWI Plogging Run nieuw onderdeel Marathon Eindhoven weekend

door 28 sep, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Op zaterdag 12 oktober wordt de eerste Renewi Plogging Run georganiseerd in Eindhoven. Met de introductie van de Renewi Plogging Run wil de organisatie van de Marathon Eindhoven de stad klaarmaken voor het marathonweekend. Het moet meteen de langste plogging run ooit worden.

Plogging

Plogging is een samenvoeging van de woorden ‘plocka’ (het Zweedse woord voor pakken) en ‘jogging’. Het idee is simpel: plogging combineert hardlopen met afval opruimen. Het is de ideale manier om ontspannen los te lopen, andere lopers te leren kennen en ook de stad klaar te maken voor het marathonweekend.

Edgar de Veer, directeur van de Marathon Eindhoven: “Omdat veel hardlopers de dag voor deelname aan een evenement nog graag rustig loslopen, zij doorgaans erg bewust zijn van natuur en milieu en we op deze manier Eindhoven nog mooier en schoner kunnen maken voor het marathonweekend, zijn we met behulp van Renewi aan de slag gegaan om er een nieuw onderdeel van te maken.

Deelname is gratis en onder begeleiding van zeven ambassadeurs zullen groepjes hardlopers ongeveer zes kilometer van het marathonparcours afleggen en al joggend zwerfafval verzamelen. Het is een leuke manier om met andere hardlopers in contact te komen, ervaringen uit te wisselen en tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan een schoner Eindhoven.”

Deelname

Deelname aan de Renewi Plogging Run is gratis. Voor alle materialen zoals o.a. handschoenen, knijpers en afvalzakken wordt gezorgd. Deelnemers verzamelen zich op zaterdag 12 oktober om 09:30 uur bij Beursgebouw Eindhoven en worden ingedeeld in groepjes. Onder begeleiding van een ambassadeur leggen zij vanaf 10:00 uur een gedeelte van het marathonparcours af.

Na afloop ontvangt iedere deelnemer een herinneringsmedaille en wordt het opgehaalde afval verwerkt en gewogen door Renewi. Er is plaats voor maximaal 200 deelnemers.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!