RENEWI Plogging Run nieuw onderdeel Marathon Eindhoven weekend

door 28 sep, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Op zaterdag 12 oktober wordt de eerste Renewi Plogging Run georganiseerd in Eindhoven. Met de introductie van de Renewi Plogging Run wil de organisatie van de Marathon Eindhoven de stad klaarmaken voor het marathonweekend. Het moet meteen de langste plogging run ooit worden.

Plogging

Plogging is een samenvoeging van de woorden ‘plocka’ (het Zweedse woord voor pakken) en ‘jogging’. Het idee is simpel: plogging combineert hardlopen met afval opruimen. Het is de ideale manier om ontspannen los te lopen, andere lopers te leren kennen en ook de stad klaar te maken voor het marathonweekend.

Edgar de Veer, directeur van de Marathon Eindhoven: “Omdat veel hardlopers de dag voor deelname aan een evenement nog graag rustig loslopen, zij doorgaans erg bewust zijn van natuur en milieu en we op deze manier Eindhoven nog mooier en schoner kunnen maken voor het marathonweekend, zijn we met behulp van Renewi aan de slag gegaan om er een nieuw onderdeel van te maken.

Deelname is gratis en onder begeleiding van zeven ambassadeurs zullen groepjes hardlopers ongeveer zes kilometer van het marathonparcours afleggen en al joggend zwerfafval verzamelen. Het is een leuke manier om met andere hardlopers in contact te komen, ervaringen uit te wisselen en tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan een schoner Eindhoven.”

Deelname

Deelname aan de Renewi Plogging Run is gratis. Voor alle materialen zoals o.a. handschoenen, knijpers en afvalzakken wordt gezorgd. Deelnemers verzamelen zich op zaterdag 12 oktober om 09:30 uur bij Beursgebouw Eindhoven en worden ingedeeld in groepjes. Onder begeleiding van een ambassadeur leggen zij vanaf 10:00 uur een gedeelte van het marathonparcours af.

Na afloop ontvangt iedere deelnemer een herinneringsmedaille en wordt het opgehaalde afval verwerkt en gewogen door Renewi. Er is plaats voor maximaal 200 deelnemers.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops
Yoga voor hardlopers

Lees ook

Sabastian Sawe wint de Montferland Run

Sabastian Sawe wint de Montferland Run

De 25e editie van de 15 kilometer lange Pfixx Solar Montferland Run is gewonnen door de favoriet Sabastian Sawe. De regerend wereldkampioen halve marathon kwam met grote voorsprong als eerste over de finishlijn in ’s-Heerenberg. Bij de vrouwen ging...

Pin It on Pinterest