Kenenisa Bekele wint Berlijn Marathon en mist op 2 seconden wereldrecord

door 29 sep, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl
Kenenisa Bekele wint Berlijn Marathon

Foto: NN Running Team

Kenenisa Bekele heeft vandaag de Berlijn Marathon gewonnen in een nieuw persoonlijk, hij liep een tijd van 2:01:41. Dat is twee seconden langzamer dan het huidige wereldrecord van Eliud Kipchoge die vorig jaar in Berlijn het wereldrecord liep.

“Ik ben erg blij met dit fantastische resultaat en met mijn nieuwe persoonlijke record. Hoewel ik wel baal dat ik het wereldrecord op lechts enkele seconden heb gemist. Dit resultaat moedigt me aan voor de toekomst, ik weet dat ik nog steeds een zeer goede marathon kan lopen en ik geef niet op. Ik wil iedereen bedanken die me heeft gesteund en in mij is blijven geloven.”. Aldus Bekele na afloop.

Teamgenoot Birhanu Legese werd tweede in een tijd van 2:02:48 en Sisay Lemma werd derde in 2:03:36.

Vrouwen

Bij de vrouwen was Ashete Bekere de snelste, zij noteerde een tijd van 2:20:14. Mara Dibaba werd tweede in 2:20:21 en Sally Chepyego werd derde in 2:21:06 wat voor haar een nieuw persoonlijk record is.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Aanstaande zondag vindt de 37e editie van de Dam tot Damloop plaats. In het Inntel Hotels Amsterdam Zaandam blikte organisator Le Champion samen met de kanshebbers vooruit op de 10 Engelse Mijl wedstrijd. De Keniaan Geoffry Kipchumba zoekt zondag...

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Winnaar Dam tot Damloop 2023 De 37e editie van de Dam tot Damloop is vandaag gewonnen door de Kenianen Methew Kimeli en Agnes Keino. De 25-jarige Kimeli plaatste in de laatste kilometer de beslissende versnelling. Hij triomfeerde tijdens zijn...

Pin It on Pinterest