Kenenisa Bekele wint Berlijn Marathon en mist op 2 seconden wereldrecord

door 29 sep, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Kenenisa Bekele wint Berlijn Marathon

Foto: NN Running Team

Kenenisa Bekele heeft vandaag de Berlijn Marathon gewonnen in een nieuw persoonlijk, hij liep een tijd van 2:01:41. Dat is twee seconden langzamer dan het huidige wereldrecord van Eliud Kipchoge die vorig jaar in Berlijn het wereldrecord liep.

“Ik ben erg blij met dit fantastische resultaat en met mijn nieuwe persoonlijke record. Hoewel ik wel baal dat ik het wereldrecord op lechts enkele seconden heb gemist. Dit resultaat moedigt me aan voor de toekomst, ik weet dat ik nog steeds een zeer goede marathon kan lopen en ik geef niet op. Ik wil iedereen bedanken die me heeft gesteund en in mij is blijven geloven.”. Aldus Bekele na afloop.

Teamgenoot Birhanu Legese werd tweede in een tijd van 2:02:48 en Sisay Lemma werd derde in 2:03:36.

Vrouwen

Bij de vrouwen was Ashete Bekere de snelste, zij noteerde een tijd van 2:20:14. Mara Dibaba werd tweede in 2:20:21 en Sally Chepyego werd derde in 2:21:06 wat voor haar een nieuw persoonlijk record is.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

Morgen beginnen de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL in de finale van de 4x400 meter estafette (mix) en Maureen Koster in de finale van de 5.000 meter. Verder komen Nadine Visser en Maayke Tjin A-Lim uit op de 100 meter horden. Mark Heiden, Job...

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Deze week beginnen de EK Atletiek in Rome in het Stadio Olimpico. De EK Atletiek worden gehouden van 7 tot en met 12 juni 2024. RunningPlus heeft hieronder een tijdschema van de EK Atletiek onder elkaar gezet, zo weet je precies wat wanneer is en...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!