Kenenisa Bekele wint Berlijn Marathon en mist op 2 seconden wereldrecord

door 29 sep, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Kenenisa Bekele wint Berlijn Marathon

Foto: NN Running Team

Kenenisa Bekele heeft vandaag de Berlijn Marathon gewonnen in een nieuw persoonlijk, hij liep een tijd van 2:01:41. Dat is twee seconden langzamer dan het huidige wereldrecord van Eliud Kipchoge die vorig jaar in Berlijn het wereldrecord liep.

“Ik ben erg blij met dit fantastische resultaat en met mijn nieuwe persoonlijke record. Hoewel ik wel baal dat ik het wereldrecord op lechts enkele seconden heb gemist. Dit resultaat moedigt me aan voor de toekomst, ik weet dat ik nog steeds een zeer goede marathon kan lopen en ik geef niet op. Ik wil iedereen bedanken die me heeft gesteund en in mij is blijven geloven.”. Aldus Bekele na afloop.

Teamgenoot Birhanu Legese werd tweede in een tijd van 2:02:48 en Sisay Lemma werd derde in 2:03:36.

Vrouwen

Bij de vrouwen was Ashete Bekere de snelste, zij noteerde een tijd van 2:20:14. Mara Dibaba werd tweede in 2:20:21 en Sally Chepyego werd derde in 2:21:06 wat voor haar een nieuw persoonlijk record is.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Tijdschema WK Indoor Atletiek 2024 Glasgow

Tijdschema WK Indoor Atletiek 2024 Glasgow

De WK Indoor Atletiek vinden plaats van vrijdag 1 tot en met zondag 3 maart 2024 in Schotland (Glasgow). RunningPlus heeft hieronder een tijdschema van de WK Indoor Atletiek onder elkaar gezet, zo weet je precies wat wanneer is en hoef je niks te...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest