Kenenisa Bekele wint Berlijn Marathon en mist op 2 seconden wereldrecord

door 29 sep, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport
Kenenisa Bekele wint Berlijn Marathon

Foto: NN Running Team

Kenenisa Bekele heeft vandaag de Berlijn Marathon gewonnen in een nieuw persoonlijk, hij liep een tijd van 2:01:41. Dat is twee seconden langzamer dan het huidige wereldrecord van Eliud Kipchoge die vorig jaar in Berlijn het wereldrecord liep.

“Ik ben erg blij met dit fantastische resultaat en met mijn nieuwe persoonlijke record. Hoewel ik wel baal dat ik het wereldrecord op lechts enkele seconden heb gemist. Dit resultaat moedigt me aan voor de toekomst, ik weet dat ik nog steeds een zeer goede marathon kan lopen en ik geef niet op. Ik wil iedereen bedanken die me heeft gesteund en in mij is blijven geloven.”. Aldus Bekele na afloop.

Teamgenoot Birhanu Legese werd tweede in een tijd van 2:02:48 en Sisay Lemma werd derde in 2:03:36.

Vrouwen

Bij de vrouwen was Ashete Bekere de snelste, zij noteerde een tijd van 2:20:14. Mara Dibaba werd tweede in 2:20:21 en Sally Chepyego werd derde in 2:21:06 wat voor haar een nieuw persoonlijk record is.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

De Zugspitz Arena is een paradijs voor trailrunners

De Zugspitz Arena is een paradijs voor trailrunners

Fanatieke trailrunners kunnen hun hart ophalen in de Tiroler Zugspitz Arena. De populariteit van de sport zorgt ervoor dat er steeds meer trails uitgepijld worden in het gebied. Ze zijn erg afwisselend en lopen over steile rotspaden, Alpenweides en...

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Het weekend verloopt in Amsterdam en Zaandam ronduit wisselvallig. Zowel bij de activiteiten op zaterdag als bij de hoofdwedstrijd op zondag moet rekening worden gehouden met natte omstandigheden. Daarbij wordt het maximaal 16 graden en waait er...

Pin It on Pinterest