Sifan Hassan geschokt over geschorste Alberto Salazar en geeft een verklaring

door 1 okt, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

In verband met de schorsing van Oregon Project Coach, Alberto Salazar, legt Sifan Hassan hieronder een verklaring af. Salazar is voor vier jaar geschorst en is volgens de Amerikaanse dopingagentschap USADA schuldig aan meerdere dopingovertredingen. Hieronder een statement van Sifan Hassan:

“Ik ben geschokt om dit nieuws vandaag te horen. Helemaal gezien het gekozen moment tijdens de Wereld Kampioenschappen hier in Doha, terwijl ik in volle voorbereiding ben op mijn volgende race. Ik wil benadrukken dat dit onderzoek gaat over de periode voordat ik bij het team kwam en er geen relatie is met mijzelf. Ik was op de hoogte van het onderzoek op het moment dat ik koos om bij het Oregon Project te gaan trainen. Ik heb altijd met een schoon geweten kunnen trainen in deze groep aangezien het onderzoek ervoor heeft gezorgd dat het Oregon Project onder de loep lag van de verschillende instanties en de hele wereld mee kon kijken hoe we trainen. Ik ben teleurgesteld in de timing van USADA omdat het mijn kampioenschap uit balans brengt. Ik focus mij echter nu volledig op mijn volgende race de 1.500m om daar succes te behalen. Ik heb het afgelopen jaar toegewerkt naar deze race en hoop mijn tweede wereldtitel te bemachtigen.”

Charles van Commenée neemt begeleiding Hassan over

De begeleiding van Hassan is met onmiddellijke ingang overgenomen door de Nederlandse hoofdcoach Charles van Commenée. Dit omdat per direct de accreditatie van Salazar voor deze WK in Doha is ingetrokken.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Pin It on Pinterest