Titelverdedigers aan de start van de 33e editie van de 4 Mijl van Groningen

door 2 okt, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport
Davis Kiplangat

Zondag 13 oktober staat er traditiegetrouw een mix van internationale en nationale topatleten aan de start bij de Menzis 4 Mijl van Groningen. Davis Kiplangat en Eva Cherono, respectievelijk de snelste man en vrouw van de 4 Mijl 2018, keren terug naar Groningen. Nederlandse inbreng is er bij de heren van Yorben Ruiter, Mike Foppen en Mohammed Ali. Bij de dames staan onder andere Floor Doornwaard, Yasmin Hillebrink en Lotte van der Pol op de deelnemerslijst.

Het internationale topveld is samengesteld uit een groep jonge Afrikaanse atleten, waaronder de 21-jarige titelverdediger Davis Kiplangat, die in 2018 de Menzis 4 Mijl van Groningen op zijn naam schreef in een tijd van 17.12. Hij zal geduchte tegenstand krijgen van de uit Ethiopië afkomstige Dejen Gebremeskel. Dejen is een Ethiopische atleet, die gespecialiseerd is in de 3000 en de 5000 m. Hij nam tweemaal deel aan de Olympische Spelen en won bij die gelegenheden eenmaal een zilveren medaille.

Eva Cherono

De 23-jarige Eva Cherono uit Kenia is de absolute topfavoriet bij de dames. In 2018 kwam zij als eerste dame over de finish in een tijd van 19.50. Volgende week zondag zal zij de strijd aangaan met haar landgenoot Caroline Chepkemoi, die in april van dit jaar nog haar persoonlijke record (31.09) liep tijdens de 10 km in Valenciennes. 

Mike Foppe

Nationaal veld

Het Nederlandse veld wordt aangevoerd door Mohammed Ali, Yorben Ruiter en Mike Foppen. In 2018 behaalden zij respectievelijk een 1e, 3e en 4e plaats bij de Nederlanders. Bij de vrouwen zal de strijd gaan tussen Floor Doornwaard en Lotte van der Pol. Doornwaard stond in 2017 bij de 4 Mijl aan de start en brak toen het junioren record in een tijd van 21.14. In mei werd Van der Pol nog tweede bij de Marikeloop in Nijmegen, waarbij ze 1 minuut na Susan Krumins-Kuijken finishte. De Noordelijke atleten van Team4Mijl en RTC Noord staan met 25 atleten aan de start. Junior Illian Martens (19) uit Nijmegen is ook weer aanwezig om zijn titel te verdedigen. Hij behaalde in 2018 een 1e plaats junior in een tijd van 19.03.

Roemrijke historie

De Menzis 4 Mijl van Groningen kent een prachtige historie. Veel toplopers komen graag naar Groningen om op het nagenoeg rechte parcours van Haren naar Groningen een snelle tijd neer te zetten en te genieten van de entourage.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Pin It on Pinterest