Tadelech Bekele gaat voor derde zege op rij bij 44e Amsterdam Marathon

door 3 okt, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport
Tadelech Bekele

Tadelech Bekele kan op zondag 20 oktober de TCS Amsterdam Marathon voor de derde keer winnen. Het hardloopwonder uit Ethiopië schreef al geschiedenis in Amsterdam door de afgelopen twee edities met overmacht te winnen. Een derde zege kan nog meer glans krijgen als ze het parcoursrecord van 2.21.09 verbreekt. Oud-wereldkampioen Linet Masai is een geduchte tegenstander van Bekele. De Keniaanse is ook in de race om de snelle najaarsmarathon in Amsterdam op haar naam te schrijven.

Na rappe tijden op de halve marathon (1.08.38) en de 10 km (30.38) debuteerde Tadelech Bekele in 2014 in Berlijn op de marathon. Ze maakte een verpletterende indruk op de klassieke afstand met een tijd van 2.23.02. Daarna trekt de 28-jarige atlete van het NN Running team een stijgende lijn op de marathon en is ze in 2018 op haar best. De Ethiopische werd dat voorjaar derde tijdens de Londen Marathon in een persoonlijk record van 2.21.40 en ze triomfeerde vervolgens in Amsterdam.

Met Linet Masai heeft organisator Le Champion een oud-wereldkampioen aan de start staan. In 2009 werd Masai wereldkampioen op de 10.000 meter op de baan. Op deze afstand werd de Keniaanse een jaar eerder als junior derde op de Olympische Spelen in 2008 in Beijing (wat pas in 2017 bekroond werd). Op de weg is ze vervolgens ook een klasse apart. Zo won ze in 2009 en 2014 de Dam tot Damloop en noteerde ze op de halve marathon 1.08.50. Na het krijgen van een baby, besloot ze om vorig jaar haar debuut te maken op de marathon. In een sterk bezette TCS Amsterdam Marathon werd ze vijfde in 2.23.46. In Amsterdam wordt uitgekeken naar de terugkomst van deze snelle Keniaanse hardloopster.

Het volledige deelnemersveld bij de vrouwen zal binnenkort bekend worden gemaakt via www.tcsamsterdammarathon.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Het weekend verloopt in Amsterdam en Zaandam ronduit wisselvallig. Zowel bij de activiteiten op zaterdag als bij de hoofdwedstrijd op zondag moet rekening worden gehouden met natte omstandigheden. Daarbij wordt het maximaal 16 graden en waait er...

Pin It on Pinterest