Tadelech Bekele gaat voor derde zege op rij bij 44e Amsterdam Marathon

door 3 okt, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport
Tadelech Bekele

Tadelech Bekele kan op zondag 20 oktober de TCS Amsterdam Marathon voor de derde keer winnen. Het hardloopwonder uit Ethiopië schreef al geschiedenis in Amsterdam door de afgelopen twee edities met overmacht te winnen. Een derde zege kan nog meer glans krijgen als ze het parcoursrecord van 2.21.09 verbreekt. Oud-wereldkampioen Linet Masai is een geduchte tegenstander van Bekele. De Keniaanse is ook in de race om de snelle najaarsmarathon in Amsterdam op haar naam te schrijven.

Na rappe tijden op de halve marathon (1.08.38) en de 10 km (30.38) debuteerde Tadelech Bekele in 2014 in Berlijn op de marathon. Ze maakte een verpletterende indruk op de klassieke afstand met een tijd van 2.23.02. Daarna trekt de 28-jarige atlete van het NN Running team een stijgende lijn op de marathon en is ze in 2018 op haar best. De Ethiopische werd dat voorjaar derde tijdens de Londen Marathon in een persoonlijk record van 2.21.40 en ze triomfeerde vervolgens in Amsterdam.

Met Linet Masai heeft organisator Le Champion een oud-wereldkampioen aan de start staan. In 2009 werd Masai wereldkampioen op de 10.000 meter op de baan. Op deze afstand werd de Keniaanse een jaar eerder als junior derde op de Olympische Spelen in 2008 in Beijing (wat pas in 2017 bekroond werd). Op de weg is ze vervolgens ook een klasse apart. Zo won ze in 2009 en 2014 de Dam tot Damloop en noteerde ze op de halve marathon 1.08.50. Na het krijgen van een baby, besloot ze om vorig jaar haar debuut te maken op de marathon. In een sterk bezette TCS Amsterdam Marathon werd ze vijfde in 2.23.46. In Amsterdam wordt uitgekeken naar de terugkomst van deze snelle Keniaanse hardloopster.

Het volledige deelnemersveld bij de vrouwen zal binnenkort bekend worden gemaakt via www.tcsamsterdammarathon.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Kelvin Kiptum verpulvert parcoursrecord Londen Marathon

Kelvin Kiptum verpulvert parcoursrecord Londen Marathon

Kelvin Kiptum wint Londen Marathon. Foto: Bob Martin voor London Marathon Events Kelvin Kiptum heeft vandaag in Londen een nieuw parcoursrecord gelopen op de Marathon. De Keniaan was dicht bij de tijd van Kipchoge’s wereldrecord uit 2019. Kiptum...

Geslaagde jubileumeditie Meppel City Run

Geslaagde jubileumeditie Meppel City Run

Zondag 4 juni was het eindelijk zover; de jubileumeditie van de Scania Meppel City Run. Na maanden van voorbereiding stonden meer dan 150 vrijwilligers klaar om er een geweldige editie van te maken. Het stralende weer zorgde voor blije gezichten en...

Pin It on Pinterest