Oppermachtige Sifan Hassan wint na de 10.000 meter ook de 1500 meter

door 5 okt, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2022 - 2Select 2022 - 2
Sifan Hassan goud 1500 meter Doha

Foto: Erik van Leeuwen

Sifan Hassan heeft vandaag tijdens de WK atletiek in Doha haar tweede gouden titel veroverd. Hassan ging na nog geen 400 meter aan kop lopen, dit hield zij vol en liep zo met overmacht naar het goud op de 1500 meter.

Hassan liep een tijd van 3:51.95 wat een Nederlands-, Europees- én kampioenschapsrecord is. Hassan zij het volgende na afloop van de race:

“Dit is geweldig en een eer voor mij. Het was ongelooflijk toen ik de over de finishlijn kwam en ik de tijd zag. Ik was zo blij. Ik voelde me goed na de 10 km, dus besloot ik ook voor de 1500 meter alles te geven. Het leek erop dat het makkelijk voor me was, maar het kostte me wel erg veel energie.”

De tweede plek ging naar de Keniaanse Faith Kipyegon die een nationaal record liep, zij noteerde een tijd van 3:54.22. De Ethiopische Gudaf Tsegay werd derde in 3:54.38 wat voor haar een persoonlijk record is.

Vorige zaterdag won Hassan al de 10.000 en is hiermee de eerste atlete ooit, zowel de mannen als de vrouwen, die op een WK deze twee afstanden wint.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Makkelijker afvallen met de juiste kennis.


Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Pin It on Pinterest