Fotofinish en parcoursrecord op regenachtige Singelloop Utrecht

door 7 okt, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Pre-Zomer Pre-Zomer
Singelloop Utrecht finish

Bijna 10.000 lopers trotseerden gisteren de regenachtige weersomstandigheden tijdens de 69e editie van de Singelloop Utrecht. Na een fotofinish wist Abraham Cheroben in 28.17 te winnen, bij de vrouwen won Eva Cherono in een parcoursrecord van 30.51.

Om 11.00 uur gingen de eerste ‘topatleten’ van start. Maar liefst 600 sportieve kinderen gingen om 11.30 uur op de uitverkochte 1 km afstand op weg naar hun welverdiende medaille. Vanaf 8 jaar kon meegedaan worden aan de 2,5 km van de Partou Kids Run. Ongelooflijk hard is er gelopen, de eerste jongens en meiden legden de 2,5 km af binnen 10 minuten.

Voor het eerst was ook aan de 5 km een wedstrijdonderdeel toegevoegd. In 15.27 was het Jeroen Bakker die als eerste over de steep kwam. Bij de vrouwen was het Emma Kok die met 19.40 de snelste tijd noteerde. De 10 km lopers werden om 14.00 uur door burgemeester Jan van Zaanen vanaf de sfeervolle Maliebaan op gang geschoten. Na een spannende wedstrijd kwamen Mathew Job Chekwurui, Kelvin Kiptum en Abraham Cheroben gezamenlijk over de streep. Op basis van een fotofinish mocht laatstgenoemde met een tijd van 28.17 zich als winnaar van de 69e Singelloop Utrecht laten huldigen. Bij de dames was de strijd minder spannend, net als vorig jaar was het Eva Cherono die wederom de hoogste trede van het podium mocht beklimmen. Dit jaar in een tijd van 30.51, een parcoursrecord bij de dames.

“Het was mooi om te zien dat ondanks de regenachtige weersomstandigheden bijna 10.000 enthousiaste deelnemers aan de start stonden. Dit jaar mochten we bovendien meer kids als deelnemer van de Partou Kids Runs verwelkomen, dus ook met de toekomst van de Singelloop Utrecht zit het wel goed.” aldus Ylona Färber, namens de organisatie. De Singelloop Utrecht vindt traditiegetrouw plaats in het eerste weekend van oktober. In 2020 staat de jubileum editie voor zondag 4 oktober 2020 op de hardloopkalender.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Er doen zich talloze mythes de ronde over de oudste sport van het universum: hardlopen. De één misschien nog wel gekker dan de ander. Maar welke is waar en welke (absoluut) niet? Jussi Peltonen, Senior Researcher bij Polar Research Center deelt...

Pin It on Pinterest