Fotofinish en parcoursrecord op regenachtige Singelloop Utrecht

door 7 okt, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Singelloop Utrecht finish

Bijna 10.000 lopers trotseerden gisteren de regenachtige weersomstandigheden tijdens de 69e editie van de Singelloop Utrecht. Na een fotofinish wist Abraham Cheroben in 28.17 te winnen, bij de vrouwen won Eva Cherono in een parcoursrecord van 30.51.

Om 11.00 uur gingen de eerste ‘topatleten’ van start. Maar liefst 600 sportieve kinderen gingen om 11.30 uur op de uitverkochte 1 km afstand op weg naar hun welverdiende medaille. Vanaf 8 jaar kon meegedaan worden aan de 2,5 km van de Partou Kids Run. Ongelooflijk hard is er gelopen, de eerste jongens en meiden legden de 2,5 km af binnen 10 minuten.

Voor het eerst was ook aan de 5 km een wedstrijdonderdeel toegevoegd. In 15.27 was het Jeroen Bakker die als eerste over de steep kwam. Bij de vrouwen was het Emma Kok die met 19.40 de snelste tijd noteerde. De 10 km lopers werden om 14.00 uur door burgemeester Jan van Zaanen vanaf de sfeervolle Maliebaan op gang geschoten. Na een spannende wedstrijd kwamen Mathew Job Chekwurui, Kelvin Kiptum en Abraham Cheroben gezamenlijk over de streep. Op basis van een fotofinish mocht laatstgenoemde met een tijd van 28.17 zich als winnaar van de 69e Singelloop Utrecht laten huldigen. Bij de dames was de strijd minder spannend, net als vorig jaar was het Eva Cherono die wederom de hoogste trede van het podium mocht beklimmen. Dit jaar in een tijd van 30.51, een parcoursrecord bij de dames.

“Het was mooi om te zien dat ondanks de regenachtige weersomstandigheden bijna 10.000 enthousiaste deelnemers aan de start stonden. Dit jaar mochten we bovendien meer kids als deelnemer van de Partou Kids Runs verwelkomen, dus ook met de toekomst van de Singelloop Utrecht zit het wel goed.” aldus Ylona Färber, namens de organisatie. De Singelloop Utrecht vindt traditiegetrouw plaats in het eerste weekend van oktober. In 2020 staat de jubileum editie voor zondag 4 oktober 2020 op de hardloopkalender.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

Morgen beginnen de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL in de finale van de 4x400 meter estafette (mix) en Maureen Koster in de finale van de 5.000 meter. Verder komen Nadine Visser en Maayke Tjin A-Lim uit op de 100 meter horden. Mark Heiden, Job...

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Deze week beginnen de EK Atletiek in Rome in het Stadio Olimpico. De EK Atletiek worden gehouden van 7 tot en met 12 juni 2024. RunningPlus heeft hieronder een tijdschema van de EK Atletiek onder elkaar gezet, zo weet je precies wat wanneer is en...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!