Eliud Kipchoge gaat zaterdag voor de INEOS 1:59 Challenge (video)

door 10 okt, 2019Hardloopnieuws, Video's0 Reacties

Select 2024Select 2024
Eliud Kipchoge Team INEOS 1:59 Challenge

Aanstaande zaterdag zal de beste Marathonloper van de wereld, Eliud Kipchoge, weer een poging doen om als eerste mens ooit een Marathon onder de twee uur te lopen.

In 2017 deed Kipchoge ook een poging op het Formule 1-circuit van Monza. Toen kwam de atleet 25 seconden te kort om onder de twee uur te duiken.

Kipchoge kan zo’n prestatie natuurlijk niet alleen. Er is een groot team met veel hazen, verzorgers etc aanwezig om deze prestatie tot een succes te gaan brengen.

Eliud Kipchoge land in Wenen INEOS 1:59 Challenge

Deze week lande Kipchoge in Wenen, waar het moet gaan gebeuren, en er is gisteren besloten om aanstaande zaterdag van start te gaan. Er is veel overleg geweest met weerstations. Er werd gekeken naar minder dan 2 m/s windsnelheid op de startlocatie en een temperatuur tussen 5-9 graden Celcius van 05.00 uur tot 09.00 uur op zaterdag ochtend. Na 8 uur ’s ochtends lijkt de temperatuur iets te stijgen en zal de luchtvochtigheid licht dalen. Voor de poging mag er 24 uur geen regen vallen om alle oppervlakken droog te houden en dat is momenteel het geval voor aanstaande zaterdag.

Parcours

Live te volgen op RunningPlus

Je kan de poging van Kipchoge om de Marathon onder de twee uur zien lopen live volgen op onze website. De live uitzending zal starten tussen 05.00 uur tot 09.00 uur aanstaande zaterdag ochtend. Morgen zal de exacte tijd bekend worden gemaakt.

Live persconferentie van vandaag met Eliud Kipchoge

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!