Brigid Kosgei loopt nieuw wereldrecord op de Marathon in Chicago

door 13 okt, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Pre-Zomer Pre-Zomer

Een mooi weekend voor Kenia, eerst loopt Eliud Kipchoge de Marathon onder de twee uur en vandaag loopt de Keniaanse Brigid Kosgei een wereldrecord op de Marathon in Chicago. Kosgei heeft het oude wereldrecord met maar liefs 81 seconden verbeterd, ze noteerde een tijd van 2:14:04.

Het persoonlijk record van Kosgei was voor de wedstrijd nog 2:18:20, ze verbeterde zich zelf met meer dan 4 minuten. Ababel Yeshaneh werd tweede vandaag in Chicago in een tijd van 2:20:51 en Gelete Burka werd derde in 2:20:55.

Het oude wereldrecord stond al sinds 2003 op naam van Paula Radcliffe gelopen in Londen, Radcliffe liep toen 2:15:25.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Er doen zich talloze mythes de ronde over de oudste sport van het universum: hardlopen. De één misschien nog wel gekker dan de ander. Maar welke is waar en welke (absoluut) niet? Jussi Peltonen, Senior Researcher bij Polar Research Center deelt...

Pin It on Pinterest