.

Brigid Kosgei loopt nieuw wereldrecord op de Marathon in Chicago

door 13 okt, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Black Friday 2022Black Friday 2022

Een mooi weekend voor Kenia, eerst loopt Eliud Kipchoge de Marathon onder de twee uur en vandaag loopt de Keniaanse Brigid Kosgei een wereldrecord op de Marathon in Chicago. Kosgei heeft het oude wereldrecord met maar liefs 81 seconden verbeterd, ze noteerde een tijd van 2:14:04.

Het persoonlijk record van Kosgei was voor de wedstrijd nog 2:18:20, ze verbeterde zich zelf met meer dan 4 minuten. Ababel Yeshaneh werd tweede vandaag in Chicago in een tijd van 2:20:51 en Gelete Burka werd derde in 2:20:55.

Het oude wereldrecord stond al sinds 2003 op naam van Paula Radcliffe gelopen in Londen, Radcliffe liep toen 2:15:25.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

NK Running Blind bij Zevenheuvelenloop

NK Running Blind bij Zevenheuvelenloop

Op zondag 20 november vindt het tweede Nederlands kampioenschap Running Blind plaats bij de NN Zevenheuvelenloop. De atleten met visuele beperking en hun buddy’s hebben een eigen startvak en startschot. Er doen 32 koppels mee aan deze bijzondere...

Pin It on Pinterest