Brigid Kosgei loopt nieuw wereldrecord op de Marathon in Chicago

door 13 okt, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

Een mooi weekend voor Kenia, eerst loopt Eliud Kipchoge de Marathon onder de twee uur en vandaag loopt de Keniaanse Brigid Kosgei een wereldrecord op de Marathon in Chicago. Kosgei heeft het oude wereldrecord met maar liefs 81 seconden verbeterd, ze noteerde een tijd van 2:14:04.

Het persoonlijk record van Kosgei was voor de wedstrijd nog 2:18:20, ze verbeterde zich zelf met meer dan 4 minuten. Ababel Yeshaneh werd tweede vandaag in Chicago in een tijd van 2:20:51 en Gelete Burka werd derde in 2:20:55.

Het oude wereldrecord stond al sinds 2003 op naam van Paula Radcliffe gelopen in Londen, Radcliffe liep toen 2:15:25.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Winnaar Dam tot Damloop 2023 De 37e editie van de Dam tot Damloop is vandaag gewonnen door de Kenianen Methew Kimeli en Agnes Keino. De 25-jarige Kimeli plaatste in de laatste kilometer de beslissende versnelling. Hij triomfeerde tijdens zijn...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Pin It on Pinterest