Amsterdam Marathon wereldwijd live te volgen

door 14 okt, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport
Amsterdam Marathon tribune

De Amsterdam Marathon is op zondag 20 oktober in 120 landen live te volgen bij 190 miljoen huishoudens. De start is om 9.30 uur in het Olympisch Stadion en vanaf 9.25 uur kan er ingeschakeld worden voor de live-uitzending. In Nederland is de wedstrijd vanaf dan te volgen op Eurosport 1, Ziggo Sport, NH Sport en AT5. Ook is er een livestream op www.tcsamsterdammartathon.nl en op de Facebook pagina van het evenement.

Het is fantastisch dat deze grote Europese marathon in zoveel landen te zien is. In Europa op Eurosport 1 en daarnaast met live-uitzendingen in Afrika, de VS, Brazilië, China en een groot deel van Azië en Australië. De livestream op www.tcsamsterdammarathon.nl is naast Nederlands commentaar ook met Engels commentaar voorzien door Richard Nerurkar en Chris Dennis. Deze stream staat ook op de Facebook pagina van de TCS Amsterdam Marathon (TCSAmsterdamMarathon).

Daarnaast besteedt NOS Studio Sport in de middaguitzending met een ruime samenvatting aandacht aan de TCS Amsterdam Marathon, net als BVN. Om 18.10 uur laat de NOS een korte samenvatting zien.

Internationaal topveld

Er wordt bij de mannen een boeiende wedstrijd verwacht tussen de drie razendsnelle lopers Ayele Abshero, Solomon Deksisa en Tadu Abate. Het drietal uit Ethiopië gaat proberen om het parcoursrecord van 2.04.06 verder aan te scherpen. Tweevoudig winnares Tadelech Bekele heeft zich vanwege een blessure helaas af moeten melden voor de TCS Amsterdam Marathon. Oud-wereldkampioen 10.000 meter Linet Masai uit Kenia blijft over als favoriet voor de winst.

Ook het Nederlands kampioenschap marathon wordt tijdens de uitzending uitgebreid in beeld gebracht. De torenhoge favoriet voor de nationale marathontitel is Abdi Nageeye. Hij gaat proberen om zijn Nederlands record van 2.06.17 te verbreken en doet tevens een gooi naar een hoge klassering in het internationale veld. Voor de nationale titel bij de vrouwen wordt een interessant duel verwacht tussen de ervaren loopster Miranda Boonstra en debutant Bo Ummels.

Beleef de marathon in het Olympisch Stadion

Supporters kunnen de marathon natuurlijk ook van dichtbij meemaken en hun favoriete lopers komen aanmoedigen. Organisator Le Champion nodigt iedereen uit om de marathon in het Olympisch Stadion mee te maken. De toegang tot het stadion is gratis. Duizenden hardlopers zullen vol spanning in het startvak klaar staan voor hun marathonavontuur, een bijzonder moment om mee te maken. De rest van de dag heerst er in het stadion een gezellige sfeer, er is muziek en onder het publiek worden leuke prijzen verloot. Op grote TV schermen kan het publiek de wedstrijd bovendien goed volgen en rond 11.35 uur komen de eerste wedstrijdlopers over de finish.

Recordaantal lopers uit 140 landen

De drie hoofdafstanden van de TCS Amsterdam Marathon zijn volledig uitverkocht. Op zondag 20 oktober staan er ruim 47.000 deelnemers aan de start van de marathon, Mizuno Halve Marathon en TCS 8 km. Met name de klassieke afstand heeft met een recordaantal van 17.131 inschrijvingen een flinke groei doorgemaakt. Opvallend is ook de toename van het aantal buitenlandse deelnemers. Met maar liefst 140 verschillende nationaliteiten aan de start is de TCS Amsterdam Marathon geliefd over de hele wereld.

Kijk voor meer informatie op www.tcsamsterdammarathon.nl

Le Champion annuleert Groet uit Schoorl Run

Sportorganisatie Le Champion heeft, in overleg met Gemeente Bergen en Gemeente Zandvoort, besloten de Groet...

Marius Kipserem wil zege mét parcoursrecord tijdens de 41ste NN Marathon Rotterdam

Marius Kipserem, spraakmakende winnaar in 2016 en 2019, komt met grote plannen terug naar de NN Marathon Rotterdam. De Keniaanse topatleet wil op...

Zevenheuvelentrail en Zevenheuvelenhike nieuwe evenementen, einde Marikenloop

De Stichting Zevenheuvelenloop organiseert dit jaar twee nieuwe evenementen: De Zevenheuvelentrail op zaterdag 14 mei en de Zevenheuvelenhike op...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This