Sifan Hassan genomineerd voor IAAF beste atlete van het jaar

door 15 okt, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Pre-Zomer Pre-Zomer
Sifan Hassan goud 1500 meter Doha

Foto: Erik van Leeuwen

De International Association of Athletics Federations (IAAF) heeft vandaag de 11 genomineerden bekend gemaakt voor wereldatlete van het jaar, waaronder Sifan Hassan.

Hassan won tijdens de WK atletiek in Doha de 1500 meter en de 10.000 meter. Ook won Hassan dit jaar de 1.500 en 5.000 meter tijdens Diamond League wedstrijden. Ze liep dit jaar ook ene nieuw Europees record op de 5000 meter.

Veel concurrentie

De overige 10 namen zijn ook geen kleine namen. Zo is Brigid Kosgei, die afgelopen zondag het 16 jaar oude wereldrecord op de Marathon dik verbeterde, ook genomineerd.

De andere negen genomineerden zijn: steeplespecialiste Beatrice Chepkoech, wereldkampioene 100 meter Shelly-Ann Fraser-Pryce, wereldkampioene zevenkamp Katarina Johnson-Thompson, hoogspringster Marija Lasitskene, verspringster Malaika Mihambo, hordenspecialiste Dalilah Muhammad, wereldkampioene 400 meter in Doha Salwa Eid Naser, wereldkampioene cross Hellen Obiri, en de hinkstapspringster Yulimar Rojas.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Er doen zich talloze mythes de ronde over de oudste sport van het universum: hardlopen. De één misschien nog wel gekker dan de ander. Maar welke is waar en welke (absoluut) niet? Jussi Peltonen, Senior Researcher bij Polar Research Center deelt...

Pin It on Pinterest