4 Mijl talenten ontvangen hun welverdiende prijs en trainen toe naar de Plantsoenloop

door 31 okt, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Gisterenavond stond Atletiekcentrum Stadspark in het teken van de talententraining en de prijsuitreiking voor de winnaars van de Jeugdloop van de Menzis 4 Mijl van Groningen powered by GasTerra. Als klap op de vuurpijl overhandigde de organisatie de jaarlijkse cheque aan Stichting Team 4 Mijl Groningen.

Prijsuitreiking

Voorafgaand aan de talententraining kregen de 12 snelste jongens en meisjes in de leeftijdscategorieën 6 tot 12 jaar en 13 tot 18 jaar een beker uit handen van Imelda Weel, communicatie adviseur van GasTerra, voor hun goede prestaties tijdens de Jeugdloop van de Menzis 4 Mijl van Groningen die op zondag 13 oktober plaatsvond. Deze kinderen waren de snelste van de totaal 2.000 deelnemers die meededen aan de jeugdloop.

Talententraining

De 100 snelste lopers van de jeugdloop ontvingen een uitnodiging om deel te nemen aan de speciale talententraining. Tijdens de training kregen de 26 aanwezige jeugdlopers tips en tricks van niemand minder dan Eddy Kiemel, hoofdtrainer van Team 4 Mijl die onder meer met Europees medaillewinnaar Thijmen Kupers samenwerkt. De talentvolle lopers ontvingen bij hun aanmelding voor de talententraining een kortingscode om zich in te schrijven voor de Plantsoenloop, waardoor ze op zaterdag 2 november de strijd aan kunnen gaan met de snelste lopers van Groningen uit Team 4 Mijl op de 4 km of 8 km Wedstrijdloop.
In 2017 is de organisatie van het hardloopevenement gaan samenwerken met RTC Noord Atletiek waar ook Team 4 Mijl aangekoppeld is. Het doel van de samenwerking is om talentvolle jeugdlopers te enthousiasmeren voor atletiek. Met deze talententraining probeert de organisatie van de Menzis 4 Mijl van Groningen de talenten de mogelijkheid te bieden om gescout te worden en ze uit te dagen om toe te trainen naar een volgend hardloopevenement. Op deze manier blijft de jeugd in beweging en kunnen ze hun talenten ontwikkelen.

Cheque uitreiking Team 4 Mijl

De Menzis 4 Mijl van Groningen ondersteunt jaarlijks twee goede doelen. Een daarvan wordt gekozen op basis van een ingediende aanvraag, dit jaar was dat Stichting Walk On. Daarnaast wordt ook hét talententeam van Noord Nederland ondersteunt: Team 4 Mijl. De organisatie vindt het belangrijk dat aanstormende talenten goede begeleiding krijgen om hun prestaties te verbeteren en zich te ontwikkelen als topsporter. De donaties aan Team 4 Mijl worden gebruikt om trainingsbegeleiding uit te breiden en om medische zorg, mentale begeleiding en voeding meer en beter te ondersteunen. Bij de inschrijving was het mogelijk om een donatie te doen. Het opgehaalde bedrag tijdens de 33e editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen bedroeg een totaal van maar liefst €16.925,- die door Johan Meijer werd overhandigd aan Henk Bakker, penningmeester van Team 4 Mijl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!