4 Mijl talenten ontvangen hun welverdiende prijs en trainen toe naar de Plantsoenloop

door 31 okt, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Pre-Zomer Pre-Zomer

Gisterenavond stond Atletiekcentrum Stadspark in het teken van de talententraining en de prijsuitreiking voor de winnaars van de Jeugdloop van de Menzis 4 Mijl van Groningen powered by GasTerra. Als klap op de vuurpijl overhandigde de organisatie de jaarlijkse cheque aan Stichting Team 4 Mijl Groningen.

Prijsuitreiking

Voorafgaand aan de talententraining kregen de 12 snelste jongens en meisjes in de leeftijdscategorieën 6 tot 12 jaar en 13 tot 18 jaar een beker uit handen van Imelda Weel, communicatie adviseur van GasTerra, voor hun goede prestaties tijdens de Jeugdloop van de Menzis 4 Mijl van Groningen die op zondag 13 oktober plaatsvond. Deze kinderen waren de snelste van de totaal 2.000 deelnemers die meededen aan de jeugdloop.

Talententraining

De 100 snelste lopers van de jeugdloop ontvingen een uitnodiging om deel te nemen aan de speciale talententraining. Tijdens de training kregen de 26 aanwezige jeugdlopers tips en tricks van niemand minder dan Eddy Kiemel, hoofdtrainer van Team 4 Mijl die onder meer met Europees medaillewinnaar Thijmen Kupers samenwerkt. De talentvolle lopers ontvingen bij hun aanmelding voor de talententraining een kortingscode om zich in te schrijven voor de Plantsoenloop, waardoor ze op zaterdag 2 november de strijd aan kunnen gaan met de snelste lopers van Groningen uit Team 4 Mijl op de 4 km of 8 km Wedstrijdloop.
In 2017 is de organisatie van het hardloopevenement gaan samenwerken met RTC Noord Atletiek waar ook Team 4 Mijl aangekoppeld is. Het doel van de samenwerking is om talentvolle jeugdlopers te enthousiasmeren voor atletiek. Met deze talententraining probeert de organisatie van de Menzis 4 Mijl van Groningen de talenten de mogelijkheid te bieden om gescout te worden en ze uit te dagen om toe te trainen naar een volgend hardloopevenement. Op deze manier blijft de jeugd in beweging en kunnen ze hun talenten ontwikkelen.

Cheque uitreiking Team 4 Mijl

De Menzis 4 Mijl van Groningen ondersteunt jaarlijks twee goede doelen. Een daarvan wordt gekozen op basis van een ingediende aanvraag, dit jaar was dat Stichting Walk On. Daarnaast wordt ook hét talententeam van Noord Nederland ondersteunt: Team 4 Mijl. De organisatie vindt het belangrijk dat aanstormende talenten goede begeleiding krijgen om hun prestaties te verbeteren en zich te ontwikkelen als topsporter. De donaties aan Team 4 Mijl worden gebruikt om trainingsbegeleiding uit te breiden en om medische zorg, mentale begeleiding en voeding meer en beter te ondersteunen. Bij de inschrijving was het mogelijk om een donatie te doen. Het opgehaalde bedrag tijdens de 33e editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen bedroeg een totaal van maar liefst €16.925,- die door Johan Meijer werd overhandigd aan Henk Bakker, penningmeester van Team 4 Mijl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

12 Marathons lopen in een jaar voor het goede doel

12 Marathons lopen in een jaar voor het goede doel

Henny Rietveld (51) heeft een bijzonder doel:  hij wil in 12 maanden tijd  12 marathons volbrengen in 12 verschillende provincies. Met deze actie zet hij zich in voor KWFk ankerbestrijding. Een uitzondering is op 10 september 2022 waar Henny i.p.v....

The North Face presenteert: Free to Run

The North Face presenteert: Free to Run

Op 10 september 2021 stond Stephanie Case aan de startlinie van een van de meest slopende ultra-afstandsraces ter wereld: TOR450. 155 uur later, met 450 afgelegde kilometers en meer dan 32.000 meter hoogteverschil achter de rug op slechts 4,5 uur...

Pin It on Pinterest