Was een sfeervolle 62e editie van de Plantsoenloop Groningen

door 2 nov, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Plantsoenloop Groningen 2019

Op deze herfstachtige zaterdag liepen er bijna 3.000 enthousiaste deelnemers door het groenste stukje van Groningen, het Noorderplantsoen. De Plantsoenloop Groningen, ook wel bekend als ”De klassieker van het Noorden”, is een jaarlijks terugkerend evenement voor jong en oud die, afhankelijk van hun leeftijd, konden kiezen uit de afstanden 1 km, 2 km, 4 km en 8 km.

Sfeervolle editie

De bijna 3.000 deelnemers en bezoekers genoten onder zonnige weersomstandigheden, op een enkele bui na, van een sfeervolle 62e editie van de Plantsoenloop Groningen. Net als ieder jaar stonden er weer veel kinderen van 4 tot en met 14 jaar aan de start op de Oranjesingel. Een primeur dit jaar was de Mascotterun. Een viertal mascottes streed op de 120 meter om de felbegeerde beker, die uiteindelijk met mascotte Thunder van basketbalclub Donar mee naar huis ging.

Om klokslag 13:30 uur werd het startschot gegeven voor de 4 km en 8 km Wedstrijdloop. De winnaar van de 8 km mannen kwam niet geheel als een verrassing. Net als vorig jaar finishte Niek Blikslager als eerste, deze keer in een tijd van 24.52. Lianne van de Belt werd in een tijd van 29.16 ruim eerste bij de vrouwen. Job IJtsma (12.19) en Jetske van Kampen (14.25) waren de snelste man en vrouw op de 4 km.

“De Plantsoenloop is hét evenement voor de hele familie. We zien dat ouders met hun kinderen mee doen en dat de opa’s en oma’s langs de kant staan. Het is de ideale combinatie tussen gezelligheid, sport en entertainment.”, aldus Michelle Mencke, projectmanager van de Plantsoenloop Groningen. Om 14:45 kwam ook kinderburgemeester Jouayria Ouarraoui langs om de prijzen aan de winnaars van de 2 km en 4 km Kidsruns te overhandigen. 

Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis

Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis was net als de afgelopen twee jaren ook dit jaar het goede doel van de Plantsoenloop Groningen. Middels de verkoop van speciaal ontworpen ‘Vrienden’ pleisters, de losse donaties en de recordpoging Pasapas dansen haalden zij een geweldig bedrag van €5.460,- op. De stichting zet dit bedrag in om het verblijf voor opgenomen kinderen en ouders zo aangenaam mogelijk te maken en de noodzakelijke extra’s te realiseren waardoor kinderen in het Beatrix Kinderziekenhuis even kunnen vergeten dat ze ziek zijn.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops
Yoga voor hardlopers

Lees ook

Pin It on Pinterest