Geoffrey Kamworor en Joyciline Jepkosgei winnen New York Marathon 2019

door 3 nov, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Geoffrey Kamworor winnaar New York Marathon 2019

foto: NYRR

Geoffrey Kamworor heeft vandaag voor de tweede keer de New York Marathon op zijn naam weten te zetten. De wereldrecordhouder op de halve Marathon had lang tegenstand van landgenoot Albert Korir. Maar in het laatste stuk nam Kamworor afstand en van Korir en liep de wedstrijd in een tijd van 2:08:13.

Na de finish zei Kamworor het volgende: “Het voelt zo goed om hier voor de tweede keer in NYC te winnen. Ik voelde me de hele wedstrijd heel sterk en wist dat Eliud Kipchoge bij de finish op me wachtte. Dat gaf me motivatie om deze race te winnen. Het was heel bijzonder om samen met Eliud, mijn mentor, en Patrick Sang, mijn coach, dit aan de finish samen te kunnen vieren.”

Korir werd de nummer twee in New York in een tijd van 2:08:36. Derde werd verrassend Girma Bekele Gebre in ene tijd van 2:08:38.

Vrouwen

Bij de vrouwen was debutante Joyciline Jepkosgei veruit de sterkste. Jepkosgei noteerde een tijd van 2:22:31 net iets meer dan een minuut sneller dan nummer twee Mary Keitany (2:23:32). Derde werd Ruti Aga in een tijd van 2:25:51.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees ook

Parelloop Brunssum verplaatst naar 11 september 2022

Parelloop Brunssum verplaatst naar 11 september 2022

In overleg met de Gemeente Brunssum is besloten de aanstaande editie van de Parelloop te verplaatsen naar 11 september 2022. Na 2 jaar afwezigheid als gevolg van de COVID maatregelen stond de 2022 editie van de Parelloop gepland op 3 april a.s....

Pin It on Pinterest