2de editie City Trail Nijmegen met uniek parcours was een groot succes

door 4 nov, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Pre-Zomer Pre-Zomer
City Trail Nijmegen 2019

Iets meer dan vierhonderd hardlopers waren van de partij bij deze tweede editie van de City Trail Nijmegen. Bij deze laatste run uit de 024 Running Series 2019 konden de deelnemers mee op een ontdekkingsreis van 6 á 10 kilometer langs de vele mooie plekken die de stad rijk is. Voor de deelnemers was het heerlijk rennen op de vroege zondagmorgen met de pittige route, kriskras door de Nijmeegse binnenstad. Het gloednieuwe parcours ging langs alle bezienswaardigheden in het centrum.

Rennend door hartje Nijmegen, met passages door markante gebouwen, mooie parken en allerlei verborgen schatten van de stad is de City Trail Nijmegen een ‘urban running experience’. Het wedstrijdelement voor dit hardloopevenement is daarmee ondergeschikt in tegenstelling tot veel andere evenementen. Het geeft de deelnemers de gelegenheid om eens goed om zich heen te kijken en zelfs te stoppen met een foto-moment. Een bijzonder element aan dit hardloopevenement waren de passages door de verschillende locaties.

City Trail Nijmegen 2019

Zo waren er passages door onder andere Café van Buren, ´t Oude Weeshuis, LUX Nijmegen, het Stadhuis van gemeente Nijmegen en het voormalige postkantoor van Nijmegen (Run2Day Nijmegen / Albert Heijn Van Schevichavenstraat). Bijzonder was ook de passage door Theaterwerkplaats Roest. Deze voormalige machinefabriek aan de Waal net buiten het centrum van Nijmegen is omgeturnd tot een prachtige locatie om (theater)voorstellingen te maken en bij te wonen. Dit keer waren de deelnemers zelf de artiesten onder aanmoediging van het aanwezige publiek. Aan de finish werden de deelnemers getrakteerd op een welverdiende kom soep bij De Waagh op de Grote Markt.

Met de vele positieve reacties van de deelnemers gaat Stichting 024 Sport er zich voor inzetten om volgend jaar wederom vele lopers te verrassen met een fraai vervolg en weer een nieuwe route langs de verschillende bezienswaardigheden in Nijmegen.

Met deze tweede editie van de City Trail Nijmegen is er eveneens een eind gekomen aan het tweede seizoen van de Nijmeegse hardloopserie 024 Running Series. In 2020 zal hier een vervolg aan worden gegeven met The Night Run Festival op vrijdag 10 april 2020, Eiland Run op vrijdag 26 juni, Bruggenloop op woensdag 16 september en City Trail Nijmegen op zondag 1 november 2020.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Er doen zich talloze mythes de ronde over de oudste sport van het universum: hardlopen. De één misschien nog wel gekker dan de ander. Maar welke is waar en welke (absoluut) niet? Jussi Peltonen, Senior Researcher bij Polar Research Center deelt...

Pin It on Pinterest