Atletiekunie over uitspraak Madiea Ghafoor

door 5 nov, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Atlete Madiea Ghafoor is gisteren, 4 november, voor de rechter in Duitsland verschenen en kreeg tijdens deze zitting direct de uitspraak te horen: 8,5 jaar celstraf. 

De atlete had via haar advocaat laten weten dat ze dacht dat er dopingproducten in plaats van drugs in haar auto lagen. De Atletiekunie heeft hier direct op gereageerd op haar website en schakelde de Dopingautoriteit in.

“De Atletiekunie is verbijsterd over de uitspraken van de advocaat van Ghafoor tijdens de rechtszitting en heeft onmiddellijk melding gedaan bij de Doping Autoriteit. De zaak is overgedragen aan de Doping Autoriteit om te onderzoeken in welke mate de dopingwetgeving is overtreden en om de overige uitspraken van de advocaat te onderzoeken. Met de uitspraak van het Duitse gerechtshof heeft de Atletiekunie duidelijkheid verkregen inzake de schuldvraag en keurt zij het handelen van Ghafoor af. De Atletiekunie veroordeelt ieder gebruik of handelen in doping of drugs en committeert zich volledig aan de Nederlands Dopingwetgeving.

We betreuren de ontstane situatie voor Madiea Ghafoor en haar familie.”

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest