Atletiekunie over uitspraak Madiea Ghafoor

door 5 nov, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

Atlete Madiea Ghafoor is gisteren, 4 november, voor de rechter in Duitsland verschenen en kreeg tijdens deze zitting direct de uitspraak te horen: 8,5 jaar celstraf. 

De atlete had via haar advocaat laten weten dat ze dacht dat er dopingproducten in plaats van drugs in haar auto lagen. De Atletiekunie heeft hier direct op gereageerd op haar website en schakelde de Dopingautoriteit in.

“De Atletiekunie is verbijsterd over de uitspraken van de advocaat van Ghafoor tijdens de rechtszitting en heeft onmiddellijk melding gedaan bij de Doping Autoriteit. De zaak is overgedragen aan de Doping Autoriteit om te onderzoeken in welke mate de dopingwetgeving is overtreden en om de overige uitspraken van de advocaat te onderzoeken. Met de uitspraak van het Duitse gerechtshof heeft de Atletiekunie duidelijkheid verkregen inzake de schuldvraag en keurt zij het handelen van Ghafoor af. De Atletiekunie veroordeelt ieder gebruik of handelen in doping of drugs en committeert zich volledig aan de Nederlands Dopingwetgeving.

We betreuren de ontstane situatie voor Madiea Ghafoor en haar familie.”

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Winnaar Dam tot Damloop 2023 De 37e editie van de Dam tot Damloop is vandaag gewonnen door de Kenianen Methew Kimeli en Agnes Keino. De 25-jarige Kimeli plaatste in de laatste kilometer de beslissende versnelling. Hij triomfeerde tijdens zijn...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Pin It on Pinterest