Atletiekunie over uitspraak Madiea Ghafoor

door 5 nov, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

Atlete Madiea Ghafoor is gisteren, 4 november, voor de rechter in Duitsland verschenen en kreeg tijdens deze zitting direct de uitspraak te horen: 8,5 jaar celstraf. 

De atlete had via haar advocaat laten weten dat ze dacht dat er dopingproducten in plaats van drugs in haar auto lagen. De Atletiekunie heeft hier direct op gereageerd op haar website en schakelde de Dopingautoriteit in.

“De Atletiekunie is verbijsterd over de uitspraken van de advocaat van Ghafoor tijdens de rechtszitting en heeft onmiddellijk melding gedaan bij de Doping Autoriteit. De zaak is overgedragen aan de Doping Autoriteit om te onderzoeken in welke mate de dopingwetgeving is overtreden en om de overige uitspraken van de advocaat te onderzoeken. Met de uitspraak van het Duitse gerechtshof heeft de Atletiekunie duidelijkheid verkregen inzake de schuldvraag en keurt zij het handelen van Ghafoor af. De Atletiekunie veroordeelt ieder gebruik of handelen in doping of drugs en committeert zich volledig aan de Nederlands Dopingwetgeving.

We betreuren de ontstane situatie voor Madiea Ghafoor en haar familie.”

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Het weekend verloopt in Amsterdam en Zaandam ronduit wisselvallig. Zowel bij de activiteiten op zaterdag als bij de hoofdwedstrijd op zondag moet rekening worden gehouden met natte omstandigheden. Daarbij wordt het maximaal 16 graden en waait er...

Pin It on Pinterest