Sterk deelnemersveld Warandeloop 2019

door 13 nov, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

In het weekend van 22-24 november vindt alweer de 61 e editie van de Warandeloop Tilburg plaats. Na twee jaar Beekse Bergen, met een geweldig Europees Kampioenschap Cross als afsluiting, heeft de Stichting Warandeloop Tilburg haar thuis basis de “Oude Warande” weer verkozen als strijdtoneel.

Op zondag 24 november staan weer tal van Nederlandse en Europese topatleten aan de start van de European Athletics Permit Cross Meeting. De openingswedstrijd van het Nederlandse Cross Circuit zal opnieuw een breed veld atleten kennen. Zij strijden om de winst en plaatsing voor het Europees Kampioenschap Cross dat dit jaar op 8 december plaats vindt in Lissabon (Portugal).

Breed mannenveld

De Warandeloop Tilburg 2019 zal bij de mannen een heel open strijd worden tussen de “gevestigde” namen zoals Khalid Choukoud en Michel Butter tegen de nieuwe lichting Nederlandse toppers. Veel wordt verwacht van Mohammed Ali, Benjamin de Haan, Mike Foppen, Stan Niesten en Noah Schutte. Indien hersteld van de marathon van Eindhoven zou Björn Koreman in staat kunnen zijn mee te strijden voor de Nederlandse ereplekken. De Buitenlandse tegenstand zal onder leiding van Rinas Akhmadeev, El Hassa Oubaddi en Napoleon Salomon het de Nederlandse atleten moeilijk maken.

Traditioneel sterk vrouwenveld

Bij de vrouwen zal een Maureen Koster in vorm vooral te maken krijgen met een sterke Deense Anne Emilie Moller en de Poolse Anna Gosk. Alle drie streden ze mee in de top tijdens het EK Cross Tilburg 2018. Deze atleten krijgen te maken met de eveneens goed presterende Nadia Battocletti uit Italie en Samrawit Mengstead uit Zweden. Van Nederlandse zijde wordt veel strijd verwacht van Bo Ummels, Jasmijn Lau en Julia van Velthoven.

Tilburgse topsport ambassadeurs

Bijzonder in het veld is de Tilburgse Julia van Velthoven. Julia werd in 2018 tweede Nederlandse bij de Warandeloop en veroverde met het Nederlandse vrouwenteam goud tijdens het Europees Kampioenschap Cross Tilburg 2018. Julia woont tegenwoordig op ca. 400 meter van het wedstrijdterrein en is zeer gebrand om voor eigen publiek opnieuw een goed resultaat neer te zetten. Tilburg heeft naast Julia van Velthoven nog enkele jonge Europese toppers in het deelnemersveld. De broers Robin en Rick van Riel behoren inmiddels al tot de Europese jeugd top op de 1500 meter. Beide atleten strijden in Tilburg voor de podiumplaatsen in de oudste juniorencategorie.

Le Champion annuleert Groet uit Schoorl Run

Sportorganisatie Le Champion heeft, in overleg met Gemeente Bergen en Gemeente Zandvoort, besloten de Groet...

Marius Kipserem wil zege mét parcoursrecord tijdens de 41ste NN Marathon Rotterdam

Marius Kipserem, spraakmakende winnaar in 2016 en 2019, komt met grote plannen terug naar de NN Marathon Rotterdam. De Keniaanse topatleet wil op...

Zevenheuvelentrail en Zevenheuvelenhike nieuwe evenementen, einde Marikenloop

De Stichting Zevenheuvelenloop organiseert dit jaar twee nieuwe evenementen: De Zevenheuvelentrail op zaterdag 14 mei en de Zevenheuvelenhike op...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest

Share This