Zevenheuvelenloop kent meest duurzame editie ooit

door 15 nov, 2019Hardloopnieuws, Video's0 Reacties

Runningdirect.nl

De Stichting Zevenheuvelenloop is klaar om 33.000 lopers te ontvangen voor de meest duurzame editie van de NN Zevenheuvelenloop ooit. Met de introductie van de Ooho en de houten medaille zijn twee grote stappen gezet in de verduurzaming van dé najaarsklassieker in de Nederlandse hardloopwereld. De organisatie kijkt uit naar een spannende strijd bij de mannenwedstrijd en hoopt op een snelle tijd bij de vrouwen. Ook bijzonder is het NK Running Blind dat voor het eerst op het programma staat. Aan de Mini Zevenheuvelenloop doen op zaterdagavond meer kinderen dan ooit mee.

European Race of the Year

In september werd de NN Zevenheuvelenloop door de Europese atletiekfederatie (EAA) verkozen tot European Race of the Year, onder andere vanwege haar inspanningen om het evenement zo duurzaam mogelijk te organiseren. Dit jaar zorgen de Ooho en de houten medaille voor de volgende stap om de Nijmeegse hardloopwedstrijd verder te verduurzamen. De houten medailles zijn in Nederland gemaakt van afvalhout en het lint is van gerecyclede PET-flessen.

De Ooho is een balletje gemaakt van zeewier en gevuld met Iso-Lemon van AA Drink. De deelnemer krijgt met het balletje 25 milliliter sportdrank binnen en het zeewiervliesje kan worden doorgeslikt of uitgespuugd. Bij een geslaagde test worden in de toekomst 67.000 bekertjes bespaard bij NN Zevenheuvelenloop. De Ooho’s worden uitgedeeld bij de tweede drankpost op de Meerwijkselaan.

Spannende wedstrijden

Een elftal atleten gaat bij de mannen strijden om de overwinning. Onder andere Edwin Kiptoo en NN Running Team-lid Mule Wasihun maken een goede kans op de overwinning. Khalid Choukoud en Mohamed Ali zijn de snelste Nederlanders op de startlijst. Bij de vrouwen gaat Letesenbet Gidey weg op een schema onder het parcoursrecord van Tirunesh Dibaba uit 2009 (46:28). In haar kielzog probeert Evaline Chirchir ook een snelle tijd te lopen. Ambassadrice van de Stichting Zevenheuvelenloop, Susan Krumins, gaat de strijd met deze internationale toploopsters aan.

NK Running Blind

Om 13.25 uur klinkt dit jaar een extra startschot op zondag. Tussen de laatste lopers die starten vanuit de startvakken op de Groesbeekseweg en de eerste lopers vanuit de parallelstart, gaan de deelnemers aan het eerste NK Running Blind van start. De atleten met visuele beperking worden tijdens hun wedstrijd begeleid door een buddy. De snelste duo’s bij de mannen en de vrouwen winnen de allereerste titel Nederlands kampioen Running Blind. Het NK Running Blind wordt georganiseerd in samenwerking met de Atletiekunie, Stichting Running Blind en Nationale Nederlanden.

977 Mini Zevenheuvelenlopers

Bijna 1000 kinderen trappen het Zevenheuvelenweekend af op zaterdagavond. Voor het eerst mogen ook kinderen uit groep 1 en 2 van de basisschool meedoen aan de Mini Zevenheuvelenloop. Zij starten als eerste om half 5. De start is dit jaar veranderd in een druppelstart, zodat de kinderen druppelsgewijs op het parcours komen en de veiligheid wordt vergroot. De uitslagen worden opgemaakt op basis van netto-tijden en worden bijgehouden op een groot LED-scherm aan de finish.

Live-uitzending

De NN Zevenheuvelenloop is op zondag van 12.45 uur tot en met 15.45 uur live te volgen via Omroep Gelderland. Deelnemers zijn daarnaast per kilometer live te volgen in de NN Zevenheuvelenloop-app.

De Mini Zevenheuvelenloop start op zaterdag om 16.30 uur, gevolgd door de Zevenheuvelennacht om 19.00 uur. Op zondag start de 36e NN Zevenheuvelenloop om 13.00 uur.

De ZevenheuvelenExpo is op zaterdag geopend van 15:00 tot en met 22:00 uur en op zondag van 10:30 tot en met 17:00 uur.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Foto: Atletiekunie Het jaar 2023 was een mooi atletiek jaar, het einde daarvan is bijna in zicht en dat betekent dat we de komende tijd kunnen gaan terugblikken. We gaan de individuele prestaties van onze Nederlandse atleten nog eens goed bekijken....

Pin It on Pinterest