Parcoursrecord Marijke de Visser bij betoverende Zevenheuvelennacht

door 17 nov, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Pre-Zomer Pre-Zomer
Winnares Marijke de Visser Zevenheuvelennacht 2019

Marijke de Visser en Tom de Gelder van Team Zevenheuvelen hebben de zevende editie van de Zevenheuvelennacht gewonnen. De Visser deed dit in een parcoursrecord van 24.01 min. Een record aantal lopers nam deel aan de nachtloop van de NN Zevenheuvelenloop. Ook bij de Mini Zevenheuvelenloop gingen meer deelnemers dan ooit van start. Bijzonder was de loopervaring op het donkerste stuk van het parcours, waar de Zevenheuvelennacht-lopers werden verrast met spannende verlichting en lucide muziek.  

Sterk Team Zevenheuvelen

Marijke de Visser won haar eerste wedstrijd in het tenue van Team Zevenheuvelen. Dit deed zij glansrijk, met een parcours record en door te finishen als dertiende in het totale deelnemersveld. Ze verbeterde het record van Roos Blokhuis uit 2018 met 12 seconden. Tom de Gelder nam snel afstand van zijn concurrenten en had op de finish een minuut voorsprong. De 21-jarige atleet kwam na 21:29 over de finish. Team Zevenheuvelen kwam sterk voor de dag bij de 7 kilometer. Naast Marijke de Visser en Tom de Gelder behaalde ook Julia Samuelsson een podiumplaats. Na De Visser en Samuelsson was de derde plaats voor Janeri Fröberg van NSAV ’t Haasje. Niels Verhagen en Kevin Boon vergezelden Tom de Gelder op het podium.

Muziek en licht doen kou vergeten

De bijna 7000 finishers genoten van een koude, maar droge Zevenheuvelennacht, waarbij de verlichting indruk maakte. Op de Louisiaweg en Johannaweg kregen de lopers een bijzondere mix van licht en muziek voorgeschoteld. Na dit zwaarste stuk omhoog, werden de lopers door de afdaling en het talrijke publiek richting de finish geholpen. Net als de Zevenheuvelennacht was de Mini Zevenheuvelenloop een groot feest. Bijna 1000 kinderen genoten van hun ronde over de Groesbeekseweg.

Vandaag doet de rest van 33.000 deelnemers mee aan de 36e NN Zevenheuvelenloop. Uitslagen van de Zevenheuvelennacht staan op www.nnzevenheuvelenloop.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Er doen zich talloze mythes de ronde over de oudste sport van het universum: hardlopen. De één misschien nog wel gekker dan de ander. Maar welke is waar en welke (absoluut) niet? Jussi Peltonen, Senior Researcher bij Polar Research Center deelt...

Pin It on Pinterest