.

Lintje voor voorzitter Stichting Zevenheuvelenloop Ton van Lieshout

door 18 nov, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport
Ridder in de Orde van Oranje Nassau Ton van Lieshout

Ton van Lieshout is op zondagavond 17 november 2019 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester van Nijmegen Hubert Bruls heeft namens de Koning der Nederlanden de onderscheiding uitgereikt. Dit gebeurde na afloop van de 36e NN Zevenheuvelenloop, in aanwezigheid van familie, vrienden en collega’s van Van Lieshout.

36 jaar betrokken bij de Stichting Zevenheuvelenloop

Van Lieshout kreeg de koninklijke onderscheiding voor zijn onbezoldigde inzet bij diverse Nijmeegse organisaties. Binnen de Stichting Zevenheuvelenloop is Van Lieshout sinds de oprichting in 1984 een bevlogen organisator en bestuurder. Met zijn (juridische) kennis, zijn grote netwerk en verbindende kwaliteiten heeft Van Lieshout ervoor gezorgd dat de Zevenheuvelenloop een gevestigde naam is geworden. De NN Zevenheuvelenloop staat bekend als dé najaarsklassieker in de Nederlandse hardloopwereld.

Aanstekelijk enthousiasme

Naast zijn jarenlange grote inzet voor de Stichting Zevenheuvelenloop ontving Van Lieshout zijn koninklijke onderscheiding tevens voor zijn inspanningen binnen de Stichting ter bevordering van de Antroposofische Geneeskunst / Hypericon, Stichting Green Challenges, Stichting Wijland en het voormalig Colourful City.

In de steunbetuigingen gericht aan de Burgemeester met het verzoek om Ton van Lieshout een Koninklijke onderscheiding uit te reiken, komt steevast naar voren dat hij beschikt over een onvermoeibaar en aanstekelijk enthousiasme. Zijn kennis, doortastendheid en open blik maken hem tot een reële bestuurder. Binnen de verschillende organisaties deinst hij er niet voor terug om moeilijke situaties op te lossen. Van Lieshout wordt omschreven als een veelzijdig verbinder die via natuurlijk leiderschap ruimte geeft aan anderen.

Stichting Zevenheuvelenloop is bijzonder trots op zijn benoeming. Van Lieshout was blij en zeer verrast met de onderscheiding: “Deze keer ben ik toch echt sprakeloos. Ik ben blij dit lintje te mogen ontvangen van burgemeester Hubert Bruls, omdat hij altijd een groot hart heeft voor al onze hardloopevenementen.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Foto: NN Running Team NN Running Team-atleet Eliud Kipchoge maakt volgend jaar op 17 april zijn Boston Marathondebuut. De Keniaanse wereldrecordhouder op de Marathon zet de volgende stap in zijn legendarische carrière die al heeft geleid tot vier...

Pin It on Pinterest