Lintje voor voorzitter Stichting Zevenheuvelenloop Ton van Lieshout

door 18 nov, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Ridder in de Orde van Oranje Nassau Ton van Lieshout

Ton van Lieshout is op zondagavond 17 november 2019 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester van Nijmegen Hubert Bruls heeft namens de Koning der Nederlanden de onderscheiding uitgereikt. Dit gebeurde na afloop van de 36e NN Zevenheuvelenloop, in aanwezigheid van familie, vrienden en collega’s van Van Lieshout.

36 jaar betrokken bij de Stichting Zevenheuvelenloop

Van Lieshout kreeg de koninklijke onderscheiding voor zijn onbezoldigde inzet bij diverse Nijmeegse organisaties. Binnen de Stichting Zevenheuvelenloop is Van Lieshout sinds de oprichting in 1984 een bevlogen organisator en bestuurder. Met zijn (juridische) kennis, zijn grote netwerk en verbindende kwaliteiten heeft Van Lieshout ervoor gezorgd dat de Zevenheuvelenloop een gevestigde naam is geworden. De NN Zevenheuvelenloop staat bekend als dé najaarsklassieker in de Nederlandse hardloopwereld.

Aanstekelijk enthousiasme

Naast zijn jarenlange grote inzet voor de Stichting Zevenheuvelenloop ontving Van Lieshout zijn koninklijke onderscheiding tevens voor zijn inspanningen binnen de Stichting ter bevordering van de Antroposofische Geneeskunst / Hypericon, Stichting Green Challenges, Stichting Wijland en het voormalig Colourful City.

In de steunbetuigingen gericht aan de Burgemeester met het verzoek om Ton van Lieshout een Koninklijke onderscheiding uit te reiken, komt steevast naar voren dat hij beschikt over een onvermoeibaar en aanstekelijk enthousiasme. Zijn kennis, doortastendheid en open blik maken hem tot een reële bestuurder. Binnen de verschillende organisaties deinst hij er niet voor terug om moeilijke situaties op te lossen. Van Lieshout wordt omschreven als een veelzijdig verbinder die via natuurlijk leiderschap ruimte geeft aan anderen.

Stichting Zevenheuvelenloop is bijzonder trots op zijn benoeming. Van Lieshout was blij en zeer verrast met de onderscheiding: “Deze keer ben ik toch echt sprakeloos. Ik ben blij dit lintje te mogen ontvangen van burgemeester Hubert Bruls, omdat hij altijd een groot hart heeft voor al onze hardloopevenementen.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Drie parcoursrecords bij Stevensloop

Drie parcoursrecords bij Stevensloop

Luuk Maas en Ruth van der Meijden hebben de winst gepakt op de 10 kilometer van de Alfa Laval Stevensloop. Maas deed dit in een parcoursrecord van 29:20. Op de 5 kilometer liep Femke Rosbergen een parcoursrecord (16:12). Milan van der Meer...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest