FBK Games krijgt vanaf 2020 Gold Status binnen de World Athletics Continental Tour

door 24 nov, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Claudio Brugging, Wethouder Sport Gemeente Hengelo (OV), Sebastian Coe, President World Athletics & Hans Kloosterman, Meeting Director FBK Games na bekendmaking Continental Tour in Monaco, foto: FBK Games

De FBK Games krijgt een prominente plek in de nieuwe World Ahletics Continental Tour. Dat werd vandaag bekendgemaakt voorafgaand aan het World Athletics Gala in Monaco. De Continental Tour zal uit drie niveaus gaan bestaan: goud, zilver en brons. De FBK Games zal als Nederlands grootste atletiek evenement behoren tot Continental Tour Gold. Hengelo schaart zich hiermee in een prachtig rijtje wedstrijden omringd door atletiek grootmachten zoals: Tokyo, Nanjing, Ostrava, Turku, Kingston, Boedapest, Chorzow en Zagreb. De World Athletics Continental Tour Gold vormt het hoogste niveau, net onder de Diamond League. De FBK Games vinden komend jaar plaats op 1 juni 2020 te Hengelo. 

Hans Kloosterman, Meeting Director bij de FBK Games: “De afgelopen jaren hebben we met een nieuwe opzet flink geïnvesteerd in de FBK Games die veel aantrekkelijker is voor het publiek. Dit met innovaties als de Wavelight, het toernooiformat voor verspringen en de race van een solarauto tegen Lisanne de Witte. Die status van meest innovatieve atletiekwedstrijd ter wereld wordt nu beloond met een plek in het een na belangrijkste wedstrijdcircuit ter wereld. Hengelo wordt vaak genoemd als voorbeeld van vernieuwing. De publieksgerichte opzet van het circuit is daar een voorbeeld van. Daar zijn we best trots op.”

De vernieuwingen lijken ook goed te vallen bij de wereldtoppers die elk jaar in Hengelo verschijnen. Christian Taylor (USA), de huidig olympisch en wereldkampioen hinkstapsprong zei daar deze week het volgende over tegen de Volkskrant: “Op de FBK Games in Hengelo werd er gesprint tegen een solarauto. Dat was zó cool. Er werd ook gelopen met de Wavelight, een licht dat op de baan scheen waarbij je zag hoe ver de loper van een record af zat. Daar moet de sport heen.”

Meeting director Ellen van Langen kan zich helemaal vinden in de woorden van Taylor: “Je merkt dat atleten vanuit de hele wereld graag naar Hengelo komen. Ze waarderen enorm hoe we de sport attractiever proberen te maken en meer fans naar het stadion proberen te krijgen. Ze genieten van de volle tribunes. Bij nieuwe dingen proberen gaat er ook wel eens iets mis. Zo zag je twee jaar geleden bijvoorbeeld dat Dafne Schippers baalde van de te harde muziek die tijdens haar 200m speelde. Daar luisteren we naar en nemen de feedback van de atleten serieus. Dit jaar won ze en zagen we haar grote glimlach weer. Als sport moeten we vooruit blijven kijken en het is waanzinnig dat we in Hengelo de kans krijgen hier het voortouw in te mogen nemen onder het toekijkend oog van de rest van de wereld.”

Dafne Schippers tijdens FBK Games

Dafne Schippers begroet haar fans tijdens de 2019 FBK Games, foto: FBK Games

Wat betekent de intrede van de Continental Tour voor de FBK Games? De onderdelen die vanaf 2020 niet meer plaatsvinden in de Diamond League, waaronder de 200 meter en Discus, krijgen een eigen circuit in de Continental Tour. Er zullen World Ranking punten verdeeld worden op het niveau van Diamond League en er valt een wild-card te winnen voor de wereldkampioenschappen in Portland van 2021. Het prijzengeld voor de FBK Games groeit naar 200.000 dollar, wat de wedstrijd nog aantrekkelijker gaat maken voor internationale topatleten. Daarnaast is er meer internationale exposure dankzij de gezamenlijke verkoop van internationale TV- en mediarechten, wat de commerciële waarde van het evenement flink vergroot.

Jos Hermens kijkt met trots naar de ontwikkelingen: “Het maakt me heel gelukkig om te zien hoe de FBK Games en onze innovaties worden omarmd binnen de internationale atletiek wereld. Ik ben er alle 38 edities bij geweest en kreeg twee jaar geleden de kans om eigenaar te worden van dit prachtige evenement en met een geweldig team flink te gaan innoveren binnen onze sport. Voor Nederland zijn de FBK Games zo enorm belangrijk. Niet alleen voor het ontwikkelen van onze eigen talenten maar ook voor de fans om ze de kans te geven om zoveel wereldtoppers in actie te zien in eigen huis. Dat we nu de erkenning krijgen om bij de top 20 evenementen van de wereld te horen maakt me dan ook zeer trots.”

Sifan Hassan tijdens FBK Games

Sifan Hassan in actie op de 5000m onder begeleiding van de Wavelight, foto: FBK Games

Tags: FBK Games

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!