Joshua Cheptegei loopt nieuw wereldrecord op de 10 km in Valencia

door 1 dec, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Joshua Cheptegei loopt nieuw wereldrecord op de 10 km in Valencia

Foto: NN Running Team

Joshua Cheptegei heeft vandaag een nieuw wereldrecord op de 10 km gelopen tijdens de Valencia Trinidad Alfonso 10k in Spanje.

In een tijd van 26:38 snelde Cheptegei naar een nieuw wereldrecord op de 10 km. Het oude record stond op naam van de Keniaan Leonard Komon met een tijd van 26:44. Cheptegei die de huidige 10.000 meter wereldkampioen is en eerder dit jaar de IAAF World Cross Championships in Aarhus, Denemarken, won, wilde zijn seizoen op een speciale manier afsluiten en in Valencia de tijd van Komon aan gaan vallen.

Cheptegei kort na de race: “Wereldkampioen Cross in Denemarken, 10.000 meter Wereldkampioen in Doha en nu het wereldrecord hier in Valencia. Wat een jaar is het geweest. Ik kan het niet geloven! Ik wist dat Valencia een heel snel parcours heeft, een van de snelste ter wereld. Om te bereiken waarvoor we hier gekomen zijn is iets heel speciaals als dat lukt. Dit jaar heeft me zo gelukkig gemaakt.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees ook

Parelloop Brunssum verplaatst naar 11 september 2022

Parelloop Brunssum verplaatst naar 11 september 2022

In overleg met de Gemeente Brunssum is besloten de aanstaande editie van de Parelloop te verplaatsen naar 11 september 2022. Na 2 jaar afwezigheid als gevolg van de COVID maatregelen stond de 2022 editie van de Parelloop gepland op 3 april a.s....

Pin It on Pinterest