Enschede Marathon en Marathon Münster bundelen krachten

door 5 dec, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl
Enschede Marathon en Marathon Münster bundelen krachten

Met ingang van de 2020-edities van de Enschede Marathon en de Volksbank Marathon Münster kunnen de deelnemers zich inschrijven voor een combiklassement. Niet alleen zal er een gecombineerde uitslag worden opgemaakt met een eigen prijzenschema, ook betekent het dat deelnemers die aan beide evenementen meedoen een aantrekkelijke korting ontvangen op het inschrijfgeld.

Onder de noemer ‘EUREGIO-Meisterschaft ‘ zullen de deelnemers aan beide marathons strijden om het officiële EUREGIO-kampioenschap. Het eindklassement zal worden opgemaakt na afloop van de Volksbank Münster Marathon, die op zondag 20 september 2020 wordt gehouden. De Enschede Marathon, die op zondag 19 april 2020 plaatsvindt, is dan al ruim vijf maanden achter de rug zodat er voor deelnemers aan beide evenementen ruim voldoende tijd is voor een goed herstel en een goede voorbereiding.

Voordelen

Voor de drie snelste dames en heren van het klassement liggen er prijzen klaar van respectievelijk €500, €300 en €100. Maar ook voor de andere deelnemers valt er van alles te winnen: zo wordt er een verloting gehouden onder deelnemers waarbij diverse leuke prijzen in natura (o.a. gratis startbewijzen) zijn te winnen. Bovendien is inschrijven voor beide evenementen tientallen euro’s goedkoper dan voor de twee evenementen apart.

Marathon Münster

De Volksbank Marathon Münster is sinds de eerste editie in 2002 uitgegroeid tot een van de populairste marathons van Duitsland. En dat is niet zo vreemd, want deze gezellige en feestelijke marathon heeft zowel deelnemers als toeschouwers veel te bieden, zoals live muziek en optredens van straatartiesten. Ook is de route van de Volksbank Münster Marathon heel afwisselend. Vanaf het stadspaleis gaan de deelnemers via de Aasee de stad uit om hierna door een schitterende, landelijke omgeving te lopen. In Nienberge, ten noorden van Münster, komen de deelnemers de stad weer in om vervolgens op het bekende Prinzipalmarkt te finishen.

Enschede Marathon

Ook de Enschede Marathon, die op zondag 19 april 2020 voor de 52ste keer wordt gehouden en daarmee de oudste marathon van Nederland is, is een echt loopfeest met veel sfeer onderweg. Ter gelegenheid van de 50ste editie werd het parcours compleet vernieuwd wat veel positieve reacties van de deelnemers opleverde. Als bewijs van de hoge kwaliteit én professionaliteit van het evenement beschikt de Enschede Marathon sinds kort over een bronzen IAAF-label.

Versterken

“We zijn enorm verheugd dat we de samenwerking met onze oosterburen weer kunnen hervatten”, zegt Sandra Melief, directeur Stichting Marathon Enschede. “Zowel de marathon van Münster als die van Enschede groeien nog steeds en kunnen elkaar met dit combiklassement versterken. De loopsport blijft onverminderd populair en in Enschede doen er jaarlijks bijna 600 Duitsers mee. Ik verwacht dat we door dit convenant het aanta deelnemers van beide evenementen kunnen laten groeien.”

Bekende combi

Voormalig toploper Marti ten Kate is zeer te spreken over de samenwerking tussen beide marathons. “In 2013 liep ik in Münster mijn laatste marathon, samen met vijftig andere Twentse marathonlopers. Velen van hen hadden in de voorbereiding op die hele marathon de halve afstand in Enschede gelopen. Sommige lopers liepen toen zowel in Enschede als in Münster de hele marathon. Die combi is dus al langer bekend. Het is natuurlijk geweldig om daar nu een klassement aan te verbinden en te kijken wie er over deze twee prachtige marathons het snelst is!”

Kijk voor meer informatie over de Enschede Marathon op www.enschedemarathon.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Aanstaande zondag vindt de 37e editie van de Dam tot Damloop plaats. In het Inntel Hotels Amsterdam Zaandam blikte organisator Le Champion samen met de kanshebbers vooruit op de 10 Engelse Mijl wedstrijd. De Keniaan Geoffry Kipchumba zoekt zondag...

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Winnaar Dam tot Damloop 2023 De 37e editie van de Dam tot Damloop is vandaag gewonnen door de Kenianen Methew Kimeli en Agnes Keino. De 25-jarige Kimeli plaatste in de laatste kilometer de beslissende versnelling. Hij triomfeerde tijdens zijn...

Pin It on Pinterest