Sifan Hassan atlete van het jaar 2019

door 13 dec, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2022 - 2Select 2022 - 2

Tijdens het jaarlijks Atletiekgala, dit keer voor het eerst in Ede, werd gisteravond de winnende ‘Atleet van het Jaar’ bekend gemaakt.

De verkiezing kent dit jaar voor het eerst één geïntegreerde categorie. Toine van Peperstraten, host van het Atletiekgala, zorgde samen met de gasten voor een mooie, bijzondere en feestelijke terugblik op het sportjaar 2019.  

“Zonder twijfel de grootste impact op de atletiekwereld”

Dit jaar ging de strijd om de titel ‘Atleet van het Jaar 2019’ tussen vier atleten die in 2019 formidabel hebben gepresteerd. Te weten: Joris van Gool (brons, 60 meter, op de EK Indoor), Nadine Visser (goud, 60mh, op de EK Indoor), Ronald Hertog (goud, 200m, op de WK Para Atletiek) en Sifan Hassan (dubbel goud op de WK Atletiek).

De vakjury, bestaande uit drie coryfeeën uit de atletiek en drie gerenommeerde sportjournalisten van landelijke media, heeft haar stem laten gelden en was unaniem in haar besluit: de prestaties van Sifan Hassan in 2019 hebben zonder twijfel de grootste impact gehad in de atletiekwereld en daarbuiten, zij heeft geschiedenis geschreven.

Vakjuryvoorzitter Kamiel Maase geeft een beknopte toelichting op het lovende juryrapport: “Joris van Gool ontbolstert als topsprinter, Nadine Visser is op de horden een Grande Dame in wording en Ronald Hertog beloont zijn doorzettingsvermogen als para-atleet eindelijk en verdiend met ’s werelds ijdele goud.  

Maar Sifan Hassan zweeft daar weer boven, als een engel met vergulde vleugels. Haar prestaties dit jaar roepen zowel bewondering als ongeloof op. Wát een reeks en wát een diversiteit. Met haar unieke gouden combinatie op de 10.000 en 1.500 meter heeft ze in Doha niet alleen Nederlandse, maar ook internationale atletiekgeschiedenis geschreven. Bijzonder is ook dat Hassan bijna het gehele jaar piekte met Europese records en een wereldrecord tot gevolg. Haar bizarre veelzijdigheid maakt haar tot een van de beste atletes ter wereld.”

“Blij en trots dat ik gewonnen heb”, aldus Sifan Hassan op het podium. 

(persbericht Atletiekunie)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Pin It on Pinterest