Sifan Hassan is verkozen tot Sportvrouw van het Jaar

door 19 dec, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

Sifan Hassan is gisteravond uitgeroepen tot Sportvouw van het Jaar 2019. Zij heeft een fantastisch jaar achter de rug waarin zij de historische dubbel pakte door de 1500m en 10.000m te winnen tijdens de Wereldkampioenschappen in Doha.

Naast de succesvolle Wereldkampioenschappen heeft Sifan dit jaar een wereldrecord gelopen op de mijl, Europese records op de 3000m en 5000m en heeft zij een wereldrecord op de 5km op de weg gelopen.

Via een live verbinding heeft Sifan laten weten heel blij te zijn met deze mooie erkenning. “Wat is het fantastisch dat ik deze prijs dit jaar mag winnen. Dit betekent heel veel voor mij. Ik vind het ontzettend jammer dat ik niet aanwezig kan zijn om de prijs persoonlijk in ontvangst te nemen, maar ik ben op dit moment in Amerika om mij voor te bereiden op de Olympische Spelen. Ik wil iedereen bedanken die op mij heeft gestemd, ook wil ik mijn team bedanken. Deze prijs had ik niet kunnen winnen zonder het team om mij heen. Ik hoop dat 2020 net zo’n mooi jaar gaat worden als 2019. Allemaal heel erg bedankt!”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Foto: Atletiekunie Het jaar 2023 was een mooi atletiek jaar, het einde daarvan is bijna in zicht en dat betekent dat we de komende tijd kunnen gaan terugblikken. We gaan de individuele prestaties van onze Nederlandse atleten nog eens goed bekijken....

Pin It on Pinterest