Mike Foppen nieuwe ambassadeur Stichting Zevenheuvelenloop

door 20 dec, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Mike Foppen ambassadeur Stichting Zevenheuvelenloop

De Stichting Zevenheuvelenloop en Mike Foppen gaan een samenwerkingsovereenkomst aan voor 2020. Mike Foppen treedt op als ambassadeur van de stichting. De organisator van onder andere de NN Zevenheuvelenloop ondersteunt de Nijmeegse atleet op weg naar de Olympische Spelen in Tokio. Foppen is de tweede ambassadeur van de Stichting Zevenheuvelenloop. Eerder dit jaar verbond Susan Krumins zichzelf als ambassadrice.

Keizer van de Zevenheuvelennacht

Mike Foppen maakt al ruim vier jaar deel uit van Team Zevenheuvelen, het talententeam dat ondersteund wordt door de Stichting Zevenheuvelenloop. Dit jaar brak de 23-jarige atleet door in de internationale atletiekwereld met een tijd van 13.25 op de 5.000 meter en winst bij de Warandeloop. In 2017 kroonde Foppen zich tot Keizer van de Zevenheuvelennacht door voor de vierde keer de nachtloop van de NN Zevenheuvelenloop te winnen. Ook in 2013, 2014 en 2016 was hij de snelste. In 2016 zette hij met 21.01 het huidige parcoursrecord neer.

Olympische Spelen

Met zijn prestaties dit jaar komt plaatsing voor de Olympische Spelen in 2020 in Tokio in zicht. Hiervoor moet Foppen een tijd van 13.13.50 lopen of in de geschoonde top 32 van de wereldranglijst staan. Op dit moment staat de Nijmegenaar 41e op de geschoonde wereldranglijst. Dankzij de samenwerking kan Foppen zich beter focussen op zijn trainingen en wedstrijden. Mike Foppen: “Ik ben heel erg blij met deze samenwerking. Al jaren vragen mensen mij of ik professioneel atleet ben, maar telkens wist ik niet wat ik moest antwoorden. Nu geeft Stichting Zevenheuvelenloop mij de kans om mijn Olympische droom na te jagen. Met de ondersteuning hoop ik de laatste stap te kunnen zetten.”

Alexander Vandevelde, directeur Stichting Zevenheuvelenloop: “Afgelopen oktober was ik bij een presentatie van Mike over de crowd funding die hij opstartte om zijn sportcarrière te betalen. Ik was meteen gegrepen door zijn vastberadenheid waarmee hij allerlei baantjes aanneemt om zijn droom te kunnen waarmaken. Mike leeft een jongensboek waar het einde nog niet van is geschreven en daar willen wij hem in ondersteunen.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Faith Kipyegon loopt nieuw wereldrecord op de 1500 meter

Foto: Christel Saneh voor World Athletics Wereld- en Olympisch kampioen Faith Kipyegon bevestigde haar status als beste vrouwelijke atlete in de geschiedenis op de 1500 meter. Zij liep haar eigen wereldrecord uit de boeken met een geweldige tijd...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt comeback bij de Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt op zondag 20 oktober haar comeback tijdens de TCS Amsterdam Marathon. Brinkman zou eigenlijk vorig jaar al van start gaan bij de World Atletics Platinum Label marathon, maar moest toen kort voor de wedstrijd haar limietpoging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!