Mike Foppen nieuwe ambassadeur Stichting Zevenheuvelenloop

door 20 dec, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

Pre-Zomer Pre-Zomer
Mike Foppen ambassadeur Stichting Zevenheuvelenloop

De Stichting Zevenheuvelenloop en Mike Foppen gaan een samenwerkingsovereenkomst aan voor 2020. Mike Foppen treedt op als ambassadeur van de stichting. De organisator van onder andere de NN Zevenheuvelenloop ondersteunt de Nijmeegse atleet op weg naar de Olympische Spelen in Tokio. Foppen is de tweede ambassadeur van de Stichting Zevenheuvelenloop. Eerder dit jaar verbond Susan Krumins zichzelf als ambassadrice.

Keizer van de Zevenheuvelennacht

Mike Foppen maakt al ruim vier jaar deel uit van Team Zevenheuvelen, het talententeam dat ondersteund wordt door de Stichting Zevenheuvelenloop. Dit jaar brak de 23-jarige atleet door in de internationale atletiekwereld met een tijd van 13.25 op de 5.000 meter en winst bij de Warandeloop. In 2017 kroonde Foppen zich tot Keizer van de Zevenheuvelennacht door voor de vierde keer de nachtloop van de NN Zevenheuvelenloop te winnen. Ook in 2013, 2014 en 2016 was hij de snelste. In 2016 zette hij met 21.01 het huidige parcoursrecord neer.

Olympische Spelen

Met zijn prestaties dit jaar komt plaatsing voor de Olympische Spelen in 2020 in Tokio in zicht. Hiervoor moet Foppen een tijd van 13.13.50 lopen of in de geschoonde top 32 van de wereldranglijst staan. Op dit moment staat de Nijmegenaar 41e op de geschoonde wereldranglijst. Dankzij de samenwerking kan Foppen zich beter focussen op zijn trainingen en wedstrijden. Mike Foppen: “Ik ben heel erg blij met deze samenwerking. Al jaren vragen mensen mij of ik professioneel atleet ben, maar telkens wist ik niet wat ik moest antwoorden. Nu geeft Stichting Zevenheuvelenloop mij de kans om mijn Olympische droom na te jagen. Met de ondersteuning hoop ik de laatste stap te kunnen zetten.”

Alexander Vandevelde, directeur Stichting Zevenheuvelenloop: “Afgelopen oktober was ik bij een presentatie van Mike over de crowd funding die hij opstartte om zijn sportcarrière te betalen. Ik was meteen gegrepen door zijn vastberadenheid waarmee hij allerlei baantjes aanneemt om zijn droom te kunnen waarmaken. Mike leeft een jongensboek waar het einde nog niet van is geschreven en daar willen wij hem in ondersteunen.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Er doen zich talloze mythes de ronde over de oudste sport van het universum: hardlopen. De één misschien nog wel gekker dan de ander. Maar welke is waar en welke (absoluut) niet? Jussi Peltonen, Senior Researcher bij Polar Research Center deelt...

Pin It on Pinterest