Nieuwe lichting topatleten gaat de strijd aan tijdens de Sylvestercross in Soest

door 20 dec, 2019Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport
Julia van Veldhoven op weg naar de 1e plaats tijdens de Sylvestercross op 31 december 2018

Julia van Veldhoven op weg naar de 1e plaats tijdens de Sylvestercross op 31 december 2018

Als onderdeel van het Nationale Crosscircuit belooft de 39 e editie van de a.s.r. Vitality Sylvestercross op 31 december a.s. in de Soester Duinen een buitengewoon spannende strijd te gaan worden tussen opkomende atleten en de gevestigde namen. De organisatie is er in geslaagd een groot aantal (bekende) atleten vast te leggen voor de Mooiste cross van Nederland.

Vorig jaar zagen we al tijdens het EK cross in Tilburg, dat we een sterke nieuwe lichting dames hebben die zich met Europese top kan meten in de cross. Dit jaar resulteerde dat in een gouden plak voor de damesploeg onder 23 op het EK in Lissabon door een 2 e , 4 e en 11 e plek van resp. Jasmijn Lau, Jasmijn Bakker en Diane van Es. Alle drie zullen ze op 31 december aan de start staan en hun krachten meten met coryfeeën als Maureen Koster, Andrea Deelstra en de beste belgische crossatlete van het moment Hanna Verbruggen. Maar ook de nog jonge winnares van vorig jaar Julia Velthoven zal er op gebrand zijn haar titel te verdedigen. De organisatie is nog in onderhandeling met nog een internationale atlete, dus het gaat echt spannend worden.

Jeroen d’Hoedt op weg naar zijn 3e plaats bij de Sylvestercross in 2018

Jeroen d’Hoedt op weg naar zijn 3e plaats bij de Sylvestercross in 2018

Bij de mannen komt een heel bijzonder internationaal deelnemersveld aan de start met o.a. vier broers die alle vier aan het EK hebben deelgenomen. Uit België, oud Sylvestercross-winnaar en 8 e op het EK bij de senioren, Soufiane Bouchiki. Hij neemt zijn jongere broer Lahsene Bouchiki, 23 e op EK, mee. Lahsene won als junior al eens de Sylvestercross! Broers met een historie dus in deze cross. Samen met hun twee teamgenoten pakten ze in Lissabon voor Belgie de zilveren plak in het landenklassement. Zij nemen het tijdens de Sylvestercross op tegen o.a. de Britse broers Mahamed Mahamed, 8 e bij de mannen onder 23 jaar en Zakariya Mahamed, 11e bij mannen onder 20 jaar.

Hoge verwachtingen heeft de organisatie ook van de Rus Rinas Achmedeev die onder neutrale vlag deelneemt en dit jaar al 2 e werd bij de Warandeloop in Tilburg. De grote vraag is hoe de beste Nederlander op het EK, Stan Niesten, 30 e bij de senioren, het in het zand van Soest gaat doen. Vorig jaar was hij helaas vlak voor de wedstrijd ziek geworden, maar hoopt dit jaar toch wel op het podium te eindigen.

Ook hier ontbreken de gevestigde namen van de afgelopen jaren niet, zoals Michel Butter en de Belgen Jeroen d’Hoedt ( 3 e vorig jaar in de Sylvestercross) en Dame Tasema. Roy Hoornweg is ook weer helemaal terug op niveau als “superhaas” van het fameuze Nationale Nederlandenteam. Misschien wordt hij wel de verrassing, nu hij in Soest echt voor zichzelf mag lopen.

Bij de korte crossen en de jeugd zullen nationale – en regionale toppers aan de start staan, ( met o.a. de amersfoortse Anna luijten). Dit jaar echter met meer Belgische concurrentie dan ooit tevoren! De 39e editie van de a.s.r.Vitality Sylvestercross belooft dit jaar een ongekend spannende cross te worden, zowel bij de Prominenten als de Korte Cross en Jeugd.

Het totale programma is te zien op www.sylvestercross.nl.

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Kelvin Kiptum verpulvert parcoursrecord Londen Marathon

Kelvin Kiptum verpulvert parcoursrecord Londen Marathon

Kelvin Kiptum wint Londen Marathon. Foto: Bob Martin voor London Marathon Events Kelvin Kiptum heeft vandaag in Londen een nieuw parcoursrecord gelopen op de Marathon. De Keniaan was dicht bij de tijd van Kipchoge’s wereldrecord uit 2019. Kiptum...

Geslaagde jubileumeditie Meppel City Run

Geslaagde jubileumeditie Meppel City Run

Zondag 4 juni was het eindelijk zover; de jubileumeditie van de Scania Meppel City Run. Na maanden van voorbereiding stonden meer dan 150 vrijwilligers klaar om er een geweldige editie van te maken. Het stralende weer zorgde voor blije gezichten en...

Pin It on Pinterest