Terugkijken. Om te zien hoe ver je bent gekomen!

door 1 jan, 2020Anja Hoenselaar, Gastbloggers0 Reacties

Select 2024Select 2024

Ruim 1000 kilometers op de Strava teller zag ik vanmorgen. Survivalrunkilometers, trailkilometers, intervalkilometers. Snelle kilometers, langzame kilometers, spannende kilometers, ik denk wel dat 2019 mijn meest veelzijdige sportjaar is geweest tot nu toe! Mooi moment om terug te kijken op mijn blog van 11 januari met goede voornemens. Wat is er van terecht gekomen?

Doel 1 – Beter worden in survivalruns: een run lopen met behoud van bandje. 

Check. Dubbel check want ik heb twee bandjes! Beide keren liep ik in groepsverband (Survivalrun Buren en Hang on run), wat betekent dat je elkaar wel mag helpen vanuit een hindernis. Maar toch, bandje is bandje! En belangrijker, het eerste deel van dit doel is sowieso gelukt. Bij de individuele runs zit ik voor mijn gevoel best dicht bij het bandje, dat geeft vertrouwen voor volgend jaar. En dat vertrouwen was al een doel op zich :). Dus trots!

Survivalrun

Doel 2 – Specifiek doel in de survivaltraining: korte touwtjes. 

Check. En die was nog best snel in the pocket ook. Ik was zo benieuwd wanneer het moment zou komen dat ik lachend kon zeggen: “weet je nog, dat ik deze eerst zo moeilijk vond ”. Nou, ik vind ze nog steeds niet makkelijk, het gaat ook niet altijd even charmant maar halen doe ik ze, die $%*& touwtjes!

Doel 3 – Een paar mooie trailruns lopen.

Check. De Strong Viking trailrun was leuk, de Veluwezoomtrailrun overtrof deze wat mij betreft. Prachtige route! Blijft een perfecte gelegenheid routes te lopen door mooie gebieden die je zelf niet zo snel opzoekt. Gelukkig komen er steeds meer trailruns :).

Trailrunning

Doel 4 – Meer trainingen in het bos lopen in plaats van op de weg.

Check! Zo blij dat ik een paar trailmaatjes heb gevonden dit jaar waardoor je net wat makkelijker in de auto stapt om het bos op te zoeken. Ik heb zelfs mijn eigen husband in de trailschoenen gekregen?! Hond mee en genieten!

Doel 5 – Een PR op de 10 km lopen.

Nope. Ik liep de Stevensloop begin dit jaar een paar secondes boven mijn PR. De rest van het jaar is het er niet meer van gekomen ergens een 10km op de weg te lopen. Iets met prioriteiten, prima. Wie weet lukt het komend jaar!

Ik kijk terug op een heerlijk sportjaar. Tijd gemaakt om vijf keer per week te trainen, de moeite genomen om regelmatig in het bos te lopen en mijn best gedaan om hindernissen te overwinnen (zowel letterlijk als figuurlijk). Dankbaar voor mijn gezondheid en de gelegenheid om zoveel te kunnen sporten, ik heb er van genoten.

Ik hield mijn doelen dit jaar redelijk binnen bereik, misschien moet ik dat komend jaar eens niet doen. Wordt vervolgd ?!

Rennend het nieuwe jaar in

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Review:  Brooks Levitate 5

Review: Brooks Levitate 5

Vandaag stapte ik voor het eerst in een Brooks. Een Brooks hardloopschoen. De Brooks Levitate 5 maar liefst. Ja ja! Een heel nieuwe ervaring. Want al 25 jaar loop ik met een ander merk hardloopschoenen. Altijd en eeuwig dezelfde. Zo van:...

Naar buiten, de natuur in!

Naar buiten, de natuur in!

Sportseizoen 2020/2021. Het is er één om nooit te vergeten. Of juist heel snel te vergeten. Bijna alle sportevenementen zijn afgelast en nadat ook trainingen hebben stilgestaan, gelden er al bijna een jaar beperkende maatregelen. Juist nu is het...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!