.

Rhonex Kipruto loopt nieuw wereldrecord op de 10 km in Valencia

door 12 jan, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

Vanmorgen heeft Rhonex Kipruto in Valencia het wereldrecord 10 kilometer op de weg verbroken. Kipruto noteerde een tijd van 26:24, onderweg liep hij ook nog een officieel wereldrecord op de 5 kilometer (13:18).

Het oude wereldrecord stond op naam van Joshua Cheptegei die, ook in Valencia, een tijd liep van 26:38.

Julien Wanders liep van een nieuw Europees record, Wanders noteerde een tijd van 27:14. Ook de Nederlander Richard Douma liep vandaag mee. Douma liep op een haar na een nieuw Nederlands record, hij kwam tot een tijd van 28:09. Het Nederlands record staat nog steeds op naam van Abdi Nageeye (28:08).

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Foto: NN Running Team NN Running Team-atleet Eliud Kipchoge maakt volgend jaar op 17 april zijn Boston Marathondebuut. De Keniaanse wereldrecordhouder op de Marathon zet de volgende stap in zijn legendarische carrière die al heeft geleid tot vier...

Pin It on Pinterest