Rhonex Kipruto loopt nieuw wereldrecord op de 10 km in Valencia

door 12 jan, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Vanmorgen heeft Rhonex Kipruto in Valencia het wereldrecord 10 kilometer op de weg verbroken. Kipruto noteerde een tijd van 26:24, onderweg liep hij ook nog een officieel wereldrecord op de 5 kilometer (13:18).

Het oude wereldrecord stond op naam van Joshua Cheptegei die, ook in Valencia, een tijd liep van 26:38.

Julien Wanders liep van een nieuw Europees record, Wanders noteerde een tijd van 27:14. Ook de Nederlander Richard Douma liep vandaag mee. Douma liep op een haar na een nieuw Nederlands record, hij kwam tot een tijd van 28:09. Het Nederlands record staat nog steeds op naam van Abdi Nageeye (28:08).

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!