Brigid Kosgei verdedigt haar titel in 2020 Londen Marathon

door 13 jan, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Brigid Kosgei winnares Londen Marathon 2019

Titelverdedigster en snelste vrouwelijke marathonloopster Brigid Kosgei keert terug naar Londen om haar titel te verdedigen.

Kosgei verbrak het 16-jaar oude marathonwereldrecord van Paula Radcliffe in oktober vorig jaar bij de Bank of America Chicago Marathon. Toen won ze in een ongelooflijk snelle tijd van 2:14:04. Die wedstrijd was zes maanden nadat ze voor het eerst de Virgin Money London Marathon won. Kosgei kijkt ernaar uit om dit jaar weer naar Londen terug te keren.

“Ik kijk er erg naar uit om terug te keren naar de Virgin Money London Marathon. Vorig jaar was een ongelooflijk jaar voor mij en het begon met de winst in Londen. Hier terugkomen zal heel bijzonder zijn en ik hoop dat het de start kan zijn van nog een mooier jaar. ” aldus Kosgei.

Kosgei is niet de enige snelle loopster dit jaar in Londen. De lijst met haar rivalen bestaat onder andere uit de Marathon kampioen Vivian Cheruiyot, drievoudig Berlin Marathon winnares Gladys Cherono, 2019 Valencia Marathon winnares Roza Dereje en de huidige wereldkampioen Ruth Chepngetich.

Ook op de startlijn staat de wereldrecordhoudster van de halve Marathon en de New York Marathon winnares van 2019, Joyciline Jepkosgei. In ieder geval belooft het een mooie wedstrijd te gaan worden in Londen!

Startlijst vrouwen Londen Marathon

NaamLandPersoonlijk record
Brigid KOSGEIKEN2:14.04
Ruth CHEPNGETICHKEN2:17.08
Gladys CHERONOKEN2:18.11
Roza DEREJEETH2:18.30
Vivian CHERUIYOTKEN2:18.31
Degitu AZIMERAWETH2:19.26
Ashete BEKEREETH2:20.14
Alemu MEGERTUETH2:21:10
Joyciline JEPKOSGEIKEN2:22.38
Sinead DIVERAUS2:24.11
Carla Salome ROCHAPOR2:24.47

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!