Marikenloop in 2020 met trail en ladiesrun, inschrijving is geopend

door 16 jan, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

Het Marikenloopweekend bestaat in 2020 uit de Marikentrail op zaterdag 16 mei en de KION Kinderloop en Marikenloop op zondag 17 mei. De Marikentrail is voor mannen en vrouwen. De Marikenloop blijft een ladiesrun speciaal voor vrouwen. De Marikentrail wordt ruimer opgezet in tijd, zodat er meer ruimte is op het parcours en alle deelnemers van de uitgestrekte bossen en pittige heuvels rondom Nijmegen kunnen genieten.

Marikentrail 2019

Marikentrail

Na een succesvolle eerste editie van de Marikentrail afgelopen jaar, staat de trailrun door het uitdagende, heuvelachtige terrein van de NN Zevenheuvelenloop op zaterdag 16 mei voor de tweede keer op het programma. De trail is een hardloopevenement over onverharde, smalle paden dwars door de bossen en daagt lopers uit buiten de gebaande paden te gaan. In 2020 staat de gehele zaterdag van het Marikenloopweekend in het teken van de trailrun. Hierdoor is er genoeg ruimte op het parcours voor de deelnemers aan de 7, 12, 18 en 25 kilometer. Aan de finish in Park Brakkenstein is een finishfestival met foodtrucks waar trailrunners hun prestatie kunnen vieren.

Marikenloop 2019

Gezelligste ladiesrun van Nederland

De zondagmiddag is voorbehouden aan vrouwelijke hardloopsters. Zij hebben hun eigen warming-up, eigen wedstrijd en eigen finishfestival. De 5 kilometer is de hoofdafstand met een nationaal topveld aan de start. Ook de 7,5 km en 10 kilometer staan weer op het programma. De parcoursen lopen vanuit Park Brakkenstein, door de wijk Brakkenstein en door Heumensoord. De ladiesrun wordt voorafgegaan door de KION Kinderloop. Alle kinderen van de basisschool kunnen meedoen en een rondje rennen door Park Brakkenstein en de Kindercarrousel.

Inschrijven

De inschrijving voor de 18e Marikenloop is geopend. Inschrijven kan via www.marikenloop.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Aanstaande zondag vindt de 37e editie van de Dam tot Damloop plaats. In het Inntel Hotels Amsterdam Zaandam blikte organisator Le Champion samen met de kanshebbers vooruit op de 10 Engelse Mijl wedstrijd. De Keniaan Geoffry Kipchumba zoekt zondag...

Pin It on Pinterest