Marikenloop in 2020 met trail en ladiesrun, inschrijving is geopend

door 16 jan, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

Het Marikenloopweekend bestaat in 2020 uit de Marikentrail op zaterdag 16 mei en de KION Kinderloop en Marikenloop op zondag 17 mei. De Marikentrail is voor mannen en vrouwen. De Marikenloop blijft een ladiesrun speciaal voor vrouwen. De Marikentrail wordt ruimer opgezet in tijd, zodat er meer ruimte is op het parcours en alle deelnemers van de uitgestrekte bossen en pittige heuvels rondom Nijmegen kunnen genieten.

Marikentrail 2019

Marikentrail

Na een succesvolle eerste editie van de Marikentrail afgelopen jaar, staat de trailrun door het uitdagende, heuvelachtige terrein van de NN Zevenheuvelenloop op zaterdag 16 mei voor de tweede keer op het programma. De trail is een hardloopevenement over onverharde, smalle paden dwars door de bossen en daagt lopers uit buiten de gebaande paden te gaan. In 2020 staat de gehele zaterdag van het Marikenloopweekend in het teken van de trailrun. Hierdoor is er genoeg ruimte op het parcours voor de deelnemers aan de 7, 12, 18 en 25 kilometer. Aan de finish in Park Brakkenstein is een finishfestival met foodtrucks waar trailrunners hun prestatie kunnen vieren.

Marikenloop 2019

Gezelligste ladiesrun van Nederland

De zondagmiddag is voorbehouden aan vrouwelijke hardloopsters. Zij hebben hun eigen warming-up, eigen wedstrijd en eigen finishfestival. De 5 kilometer is de hoofdafstand met een nationaal topveld aan de start. Ook de 7,5 km en 10 kilometer staan weer op het programma. De parcoursen lopen vanuit Park Brakkenstein, door de wijk Brakkenstein en door Heumensoord. De ladiesrun wordt voorafgegaan door de KION Kinderloop. Alle kinderen van de basisschool kunnen meedoen en een rondje rennen door Park Brakkenstein en de Kindercarrousel.

Inschrijven

De inschrijving voor de 18e Marikenloop is geopend. Inschrijven kan via www.marikenloop.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Kelvin Kiptum verpulvert parcoursrecord Londen Marathon

Kelvin Kiptum verpulvert parcoursrecord Londen Marathon

Kelvin Kiptum wint Londen Marathon. Foto: Bob Martin voor London Marathon Events Kelvin Kiptum heeft vandaag in Londen een nieuw parcoursrecord gelopen op de Marathon. De Keniaan was dicht bij de tijd van Kipchoge’s wereldrecord uit 2019. Kiptum...

Geslaagde jubileumeditie Meppel City Run

Geslaagde jubileumeditie Meppel City Run

Zondag 4 juni was het eindelijk zover; de jubileumeditie van de Scania Meppel City Run. Na maanden van voorbereiding stonden meer dan 150 vrijwilligers klaar om er een geweldige editie van te maken. Het stralende weer zorgde voor blije gezichten en...

Pin It on Pinterest