Kenenisa Bekele neemt het op tegen Eliud Kipchoge tijdens de Londen Marathon

door 17 jan, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Het zijn de twee grootste langeafstandslopers in de geschiedenis en de twee snelste mannen ooit over de marathonafstand, Kenenisa Bekele en Eliud Kipchoge. Zij zullen het op zondag 26 april tegen elkaar opnemen tijdens de Londen Marathon, in een wedstrijd waar heel de wereld op heeft zitten wachten.

Kipchoge is de grootste marathonloper aller tijden. Hij is de eerste man die vorig jaar Marathon onder de twee uur liep tijdens de INEOS 1:59 Challenge. Hij is de Olympisch kampioen, viervoudig London Marathon-winnaar en de officiële wereldrecordhouder op de Marathon (2:01.39).

Dit wereldrecord werd bijna door Bekele tijdens de Berlijn Marathon van afgelopen september. Bekele, die de huidige wereldrecordhouder is op zowel de 5000 meter als de 10000 meter, eindigde slechts twee seconden achter het record van Kipchoge.

Sinds die ongelooflijke wedstrijd van Bekele in Berlijn is er een wereldwijde vraag om de twee mannen samen te zien racen tijdens een Marathonwedstrijd.

Kipchoge bevestigde vóór Kerst al dat hij zou gaan deelnemen aan de London Marathon. En vandaag liet Bekele weten de uitdaging aan te gaan om deel te nemen aan een van de meest langverwachte wedstrijd in de marathongeschiedenis.

Het zal in ieder geval een mooie wedstrijd worden, wie er zal winnen? Geen idee, maar snel zal het zeker gaan. Wie denk jij dat er gaat winnen?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest