Kenenisa Bekele neemt het op tegen Eliud Kipchoge tijdens de Londen Marathon

door 17 jan, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

Pre-Zomer Pre-Zomer

Het zijn de twee grootste langeafstandslopers in de geschiedenis en de twee snelste mannen ooit over de marathonafstand, Kenenisa Bekele en Eliud Kipchoge. Zij zullen het op zondag 26 april tegen elkaar opnemen tijdens de Londen Marathon, in een wedstrijd waar heel de wereld op heeft zitten wachten.

Kipchoge is de grootste marathonloper aller tijden. Hij is de eerste man die vorig jaar Marathon onder de twee uur liep tijdens de INEOS 1:59 Challenge. Hij is de Olympisch kampioen, viervoudig London Marathon-winnaar en de officiële wereldrecordhouder op de Marathon (2:01.39).

Dit wereldrecord werd bijna door Bekele tijdens de Berlijn Marathon van afgelopen september. Bekele, die de huidige wereldrecordhouder is op zowel de 5000 meter als de 10000 meter, eindigde slechts twee seconden achter het record van Kipchoge.

Sinds die ongelooflijke wedstrijd van Bekele in Berlijn is er een wereldwijde vraag om de twee mannen samen te zien racen tijdens een Marathonwedstrijd.

Kipchoge bevestigde vóór Kerst al dat hij zou gaan deelnemen aan de London Marathon. En vandaag liet Bekele weten de uitdaging aan te gaan om deel te nemen aan een van de meest langverwachte wedstrijd in de marathongeschiedenis.

Het zal in ieder geval een mooie wedstrijd worden, wie er zal winnen? Geen idee, maar snel zal het zeker gaan. Wie denk jij dat er gaat winnen?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Er doen zich talloze mythes de ronde over de oudste sport van het universum: hardlopen. De één misschien nog wel gekker dan de ander. Maar welke is waar en welke (absoluut) niet? Jussi Peltonen, Senior Researcher bij Polar Research Center deelt...

Pin It on Pinterest