Groet uit Schoorl Run is uitverkocht

door 26 jan, 2020Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport
Groet uit Schoorl Run

Organisatie gaat evenement verduurzamen

De 43e editie van de Groet uit Schoorl Run is uitverkocht. Op zondag 9 februari staan er een kleine 10.000 hardlopers aan de start van de Mizuno 10 en 21,1 km en Run2Day 30 km. Organisator Le Champion gaat zich dit jaar richten op het verduurzamen van het evenement. Er worden diverse acties opgezet op het gebied van recycling. 

Het parcours van de Groet uit Schoorl Run loopt door de bosrijke omgeving van Schoorl, Groet en door het duingebied van Staatsbosbeheer. Deelnemers konden kiezen uit de Mizuno 10 en 21,1 km en Run2Day 30 km. Tijdens de Mizuno 10 km wordt ook het Nederlands kampioenschap 10 km gehouden. De interesse voor het hardloopevenement was ook dit jaar weer enorm, de deelnemerslimieten werden eerder dan vorig jaar behaald.

Recyclen in Schoorl

Le Champion verduurzaamt haar evenementen graag, door zoveel mogelijk te doen aan recycling. Dit jaar is er daarom voor het eerst gekozen voor een envelop vervaardigd uit gerecycled papier. Naast de enveloppen, waarin de startnummers worden verstuurd, kunnen ook de startnummers zelf na afloop gerecycled worden. Na de finish kunnen deelnemers hun startnummer inleveren in de daarvoor speciaal ontworpen bakken

Naast het verduurzamen van de enveloppen en het recyclen van de startnummers, gaat Le Champion ook in samenwerking met AA-Drink een AA-Drink flessenvanger plaatsen. Na de finish kunnen deelnemers bij Sporthal de Blinkerd hun plastic flesjes sportdrank in de flessenvanger gooien. Op deze manier worden ook de sportdrankflesjes gerecycled.

Rabo Kids Run

Tijdens de Groet uit Schoorl Run vindt ook de Rabo Kids Run plaats. Kinderen tussen de 4 en 13 jaar kunnen meedoen aan een afstand van 1.200 meter. Kinderen afkomstig van een school in de Duinstreek, doen mee met de winactie ‘de sportiefste school’, maar ook alle andere kinderen zijn van harte welkom bij de Rabo Kids Run. Inschrijven voor dit onderdeel is nog mogelijk op het evenement in Sporthal de Blinkerd. De start van de Kids Run vindt plaats om 10.40 uur.

Kijk voor meer informatie over het evenement op www.groetuitschoorlrun.nl

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Pin It on Pinterest